Beçin Kalesi'ndeki evler turizme kazandırılacak

Beçin Kalesi'ndeki evler turizme kazandırılacak

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Kültür Varlıkları Şube Müdürü Sabiha Pazarcı, Kamulaştırma Şube Müdürü Günnur Kömürcü, Folklor Araştırmacısı Semra Kahveci ile birlikte MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret etti.Milas'taki, UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Beçin Ortaçağ Kentini çok önemsediklerini belirten Dr. Zekeriya Bingöl, Beçin'de Prof. Dr....

A+A-

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Kültür Varlıkları Şube Müdürü Sabiha Pazarcı, Kamulaştırma Şube Müdürü Günnur Kömürcü, Folklor Araştırmacısı Semra Kahveci ile birlikte MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret etti.

Milas'taki, UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Beçin Ortaçağ Kentini çok önemsediklerini belirten Dr. Zekeriya Bingöl, Beçin'de Prof. Dr. Kadir Pektaş başkanlığında arkeolojik kazı ve restorasyonların devam ettiğini belirtti.

Beçin Kalesi içinde, yaklaşık 20 katar tek katlı küçük evler bulunduğunu ve bu evlerin restorasyonunu yaptırmak istediklerini anlatan Dr. Zekeriya Bingöl "Bu evleri restore ettirerek turizme kazandırabiliriz. Bunun için Milaslı işadamlarından destek bekliyoruz. Her evi bir işadamı restore ettirebilir" diyerek MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'den destek istedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde iki alan bulunduğunu, bunlardan birisinin şehir merkezindeki Hekatomnos Anıtmezarı, diğerinin ise ilçe merkezine 5 km. mesafedeki Beçin Ortaçak Kenti Kalıntıları olduğunu belirterek "Biz de MİTSO olarak Milas'ın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyoruz. Bu amaçla Milas halılarına coğrafi işaret aldık. Hem Hekatomnos Anıtmezarının hem de Beçin'in tanıtımı için posta pulları ve anı tabakları bastırdık" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl'e, üzerinde Beçin Kalesi'nin olduğu bir anı tabağı armağan eden Reşit Özer "İşadamlarımıza, üyelerimize Beçin'deki restorasyonlara destek olmaları çağrısında bulunacağız. Beçin'in kültür turizmine kazandırılması istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.