BERBER VE KUAFÖRLERDE MÜŞTERİ SAYISI YENİDEN NORMALE DÖNDÜ

BERBER VE KUAFÖRLERDE MÜŞTERİ SAYISI YENİDEN NORMALE DÖNDÜ

Pandemide zorlu geçen 2 yılın ardından maske yasağının da kalkmasıyla kuaför ve berberler müşterilerine kavuştu. Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, müşteri sayısının yeniden tamamen normale döndüğünü fakat salon içerisinde mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Pandemide zorlu geçen 2 yıl geride kaldı. Coronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart 2020’de kapanan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, 50 gün sonra 11 Mayıs 2020’de ilk kademeli normalleşmeye geçen kesim olmuştu. Artık aşıların da etkisiyle vakalar azalınca tamamen normalleşme sürecine girildi.

Maske zorunluluğunun da kalmasıyla, en fazla sevinen mesleklerden birisi de müşteriyle birebir teması olan berber ve kuaförler oldu. Berber ve kuaförlerde müşteri sayısı yeniden tamamen normale dönmüş durumda, esnafın yüzü gülüyor.

Pandemi dönemini nasıl geçirdiklerini ve gelinen süreci anlatan Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, “Tamamen kapandığımız 50 gün çok zordu. Daha sonra ise yüzde 50 kapasite ile açılmıştık ama artık tam kapasiteye geçtik. Müşteri esnafını, esnaf da müşterisini özlemişti. Berberler, müşterinin aynı zamanda sohbet ettiği, stresini attığı ortamlar. Müşteri bu samimi atmosferi de özlemişti. Artık kısıtlamasız kavuştuk” diye konuştu.

GİDERİMİZ ÇOK FAZLA

Pandemide zaten çok kötü günler yaşadık. Bir açıldık, bir kapandık derken hiçbir şey anlamadık. Tam iş yapacağız diye beklerken araya Ramazan girdi. Ramazan ayında da her sene işler durgun geçer. Şimdi, havalar ısınmak üzere, Ramazan da bitti. Umarım eski günlerimize döneriz. Gider maliyetlerimiz çok fazla, kira ve faturalar bizi çok zorluyor. Bu devirde bizim gibi küçük esnafın hali çok zor. Dükkânı zor döndürüyoruz. Umarım bundan sonra bir daha kısıtlama yaşamadan yolumuza devam ederiz. Maske yasağı kalktı ama iş yeri içinde yine mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Çoğu esnafımız randevulu çalışıyor. Müşterilerimizi bekliyoruz, randevu almayı unutmasınlar” dedi.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.