BES ÜYELERİNDEN EK GÖSTERGE ÇAĞRISI

BES ÜYELERİNDEN EK GÖSTERGE ÇAĞRISI

BES üyeleri, düzenleme kapsamında olan dört meslek grubu dahil tüm kamu çalışanlarının hayal kırıklığına uğratıldığını ifade etti.

A+A-

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Muğla Şubesi, Sınırsızlık Meydanı’nda 3600 ek gösterge düzenlemesine büro emekçilerinin de dahil edilmesi yönünde basın açıklaması yaptı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Muğla Şubesi, Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelerek ellerinde, “Ek gösterge adaletsizliğine son verilsin”, “Ek ödemeler temel ücrete dahil edilsin”, “Türk Büro emekçilerine 3600 ek gösterge verilsin” yazılı dövizlerle basın açıklaması gerçekleştirdi.

İl Temsilcisi Haluk Yılmaz Yıldırım’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Mevcut iktidar her yıl olduğu 2022 yılı bütçesini de hazırlarken en iyi ve kapsamlı bir bütçe hazırladığını iddia etmiş; hazırlamış olduğu 1 trilyon 728 milyar-TL büyüklüğündeki 2022 bütçesinin bütün toplum kesimlerinin yarasına merhem olacağını iddia etmişti. Biz kamu çalışanları her bütçe döneminde olduğu gibi 2022 bütçesinin de başta emekçi kesimlerin derdine merhem olmayacağını, hazırlanan bütçe kaynaklarının güvenlikçi, rantçı ve sermaye kesiminin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlandığını ifade etmiştik. Keza iktidar kötü ekonomi yönetiminden kaynaklı kur artışlarını bahane ederek Kur Korumalı Mevduat ve benzeri piyasa araçları üzerinden kamu kaynaklarını yandaşlarına servet olarak aktarmanın sonucundan yılın yarısında bütçeyi bitirdiğinden, Cumhuriyet tarihindeki en büyük ek bütçe talebiyle ortaya çıkmıştır. Bütçe hazırlanırken söylediğimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Hazırlanan bu ek bütçe de ekonomik krizle mücadele eden geniş toplum kesimlerinin derdine deva olmayacak, bu ek bütçede güvenlikçi politikalara ve savaşa, ranta ve faiz lobisinin lehine harcanacaktır.

“TÜİK’E YÖNETİCİ DAYANMIYOR”

Bu kör bakış açısı yüzünden ekonomik veriler yönünden Cumhuriyet tarihinin en kötü yılını yaşadığımız bir dönemde 2022 yılı için imzalanan yüzde 5+ yüzde7 maaş zammına imza atan Memur-Sen’in halen yetkili sendika olmasının utancı ile yaşıyoruz. AKP, Memur Sen ortaklığı ile kamu emekçileri yoksullaşmaya devam ederken bu işleyişin aparatı olan TÜİK’e yönetici dayanmıyor.

“KORUMALI MAAŞ İSTİYORUZ”

2022 yılına girerken asgari ücrete ve kamu emekçilerine yapılan maaş zamlarının satın alma gücü açısından korunması siyasi iktidarın görevidir. Altı ay ya da bir yıl sonra gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları üzerinden verilen farkları zam diye sunmak, Enflasyon tahminlerini tutturamayan, siyasi iktidarın TÜİK eliyle enflasyon rakamlarını maniple etmek, “Enflasyon yok hayat pahalılığı var” diyerek aklımızla alay etmesi değil, enflasyondan kaynaklı kayıplarımızın bir sonraki ay karşılanması gerekir. Emekçiler olarak bizler de enflasyon korumalı maaş istiyoruz.

“EK ÖDEMELERİMİZ TEMEL ÜCRETE YANSITILSIN”

Büro Emekçileri Sendikası olarak yıllardır kamuda ki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi ve emeklilik maaşlarımızın hesaplanmasında dikkate alınmayan ek ödemelerimizin temel ücrete yansıtılması için mücadele etmekteyiz. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kamuda istihdam edilen dört meslek mensubu için vaat edilen 3600 Ek gösterge düzenlenmesine biz büro emekçilerinin de dahil edilmesi için siyasi partilerle görüşmeler yürütmenin yanı sıra bir takım eylem ve etkinliği hayata geçirdik.En son açıklanan haliyle masanın bir tarafında bulunan yandaş ve yancı sendika olan MEMUR-SEN’in bile anlayamadığı bir düzenlemeye dönüşeceği anlaşılan 3600 ek gösterge düzenlemesiyle kapsam içinde olan dört meslek grubu dahil bütün kamu çalışanları yine ve yeniden hayal kırıklığına uğratılmıştır. Biz Genel İdare Hizmetler Sınıfında bulunan Büro Emekçileri bu hayal kırıklığı yaratan düzenlemede bile kapsam dışı bırakılmanın öfkesini bir kat daha fazla hissetmekteyiz.”

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.