BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Kaymakam Böke “Bugün burada 3.000 fidanımızı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes olacağız. Yanan orman alanlarımızın tekrar yeşermesi için emek sarf edeceğiz.Ormanlar insanların yaşam kaynaklarından olup bizlerin de torunlarımıza geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması...

A+A-

Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Kaymakam Böke “Bugün burada 3.000 fidanımızı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes olacağız. Yanan orman alanlarımızın tekrar yeşermesi için emek sarf edeceğiz.

Ormanlar insanların yaşam kaynaklarından olup bizlerin de torunlarımıza geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması çok önemlidir.

Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır.

Bu kapsamda bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta Orman İşletme Müdürlüğümüzün cefakar çalışanları olmak üzere katılım gösteren vatandaşlarımıza, kamu görevlilerine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, ağaca ,ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın artması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutlarım ”dedi.

Etkinlikte 3 bin adet ardıç, kızılçam, kara servi, mavi servi ve badem fidanları toprakla buluştu.

Fesleğen Mahallesindeki ağaç dikimi ile birlikte Orman Haftası kapsamında Güvercinlik bölgesinde Milas Gençlik Merkezi ile Milas Kredi Yurtlar Kurumu gönüllü gençleri de ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.