BİR YILDA İKİNCİ KEZ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

BİR YILDA İKİNCİ KEZ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Neval ArslanTUS 2021-2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı. MSKÜ, Türkiye’nin en köklü üniversitelerini geride bırakarak zirveye oturdu. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, TUS 2021-2. dönem yerleştirme sonuçlarına göre genç hekimlerin en yüksek puan ile yerleştiği Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı oldu. “KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİ GERİDE BIRAKTIK”Hem Muğla adına hem de üniversite adına yaşanan bir başarı olduğunu dile getiren...

A+A-

Neval Arslan

TUS 2021-2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı. MSKÜ, Türkiye’nin en köklü üniversitelerini geride bırakarak zirveye oturdu. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, TUS 2021-2. dönem yerleştirme sonuçlarına göre genç hekimlerin en yüksek puan ile yerleştiği Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı oldu.

 “KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİ GERİDE BIRAKTIK”

Hem Muğla adına hem de üniversite adına yaşanan bir başarı olduğunu dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe ise gazetemize, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı olarak bu yıl ikinci kez Türkiye birincisi olduk. 2021 yılı tıpta uzmanlık sınavında (TUS) Ülkemizde tüm tıp fakülteleri içerisinde halk sağlığı bölümleri arasında birinci sırada yer aldık.  Bizden daha köklü ve daha büyük üniversiteleri geride bıraktık. Geçen TUS ta da Türkiye birincisi olmuştuk. Üniversitem, tıp fakültem ve anabilim dalım adına çok sevindim ve mutlu oldum. Ayrıca bu durumdan dolayı büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu duyguyu bize yaşattığı ve bizi tercih ettiği için genç hekim meslektaşıma, desteğini esirgemeyen Üniversiteme, Tıp Fakülteme ve Anabilim Dalımızın değerli akademik elemanlarına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“AYNI KARARLILIKLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Özellikle Halk Sağlığı Uzmanlığının önemli bir branş olduğunu hissettiklerini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili aynı zamanda Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan gazetemize şöyle konuştu: “Pandemi bu branşın önemini ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bölümlerine gösterilen teveccühünde bir göstergesi oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi bütün bölümleriyle hem bilimsel hem de çalışmalarıyla kendinden daha çok söz ettirebileceğini söyleyebilirim. Fakültemiz yıllardan bu yana yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini topluyor. Aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizi tercih eden tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

MSKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, TUS 2021-1. döneminde de en yüksek puanla yerleşilen Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı olmuştu.

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.