BİREYSEL TURİZM TAŞIMACILARI MARMARİS’TEN YOLA ÇIKTI

BİREYSEL TURİZM TAŞIMACILARI MARMARİS’TEN YOLA ÇIKTI

Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, kuruluş sonrası ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Merkezi Marmaris’te olan MUBİTTAD üyeleri, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’u makamında ziyaret etti.Kaymakamı Aksoy, ”Her zaman olduğu gibi şu zorlu pandemi döneminde de halkımızın, esnafımızın yanındayız” dedi.MUBİTTAD Başkanı Şener Çıtakçı ve Başkan Yardımcısı Hasan Süer; Kaymakam Aksoy’a verdikleri...

A+A-

Muğla Bireysel Turizm Taşımacılar Derneği (MUBİTTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, kuruluş sonrası ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Merkezi Marmaris’te olan MUBİTTAD üyeleri, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Kaymakamı Aksoy, ”Her zaman olduğu gibi şu zorlu pandemi döneminde de halkımızın, esnafımızın yanındayız” dedi.

MUBİTTAD Başkanı Şener Çıtakçı ve Başkan Yardımcısı Hasan Süer; Kaymakam Aksoy’a verdikleri bilgide Turizm taşıma işlerinde en düşük ücretlerin Marmaris’te uygulandığına dikkat çekti.

“D2 YETKİ BELGESİ DOĞRUDAN BİZLERE VERİLMİYOR” Şener Çıtakçı, “Marmaris’te yaklaşık 250, Muğla genelinde de 1000’den fazla bireysel turizm taşıma esnafımız var. Yıllardır ekmeğimizi turizm taşımacılık işimizden kazanıyoruz. Bugüne kadar çözülemeyen en büyük sorunumuz; işimizi yapabilmemiz için gerekli olan D2 Yetki belgesi doğrudan bizlere verilmiyor, ama bu işi yapan şirketlere veriliyor. Asıl işi yapan bizler o şirketlerle anlaşmak, sözleşme yapmak zorunda bırakılıyoruz. Ulaştırma Bakanlığının artık Türkiye genelinde sayısı 150 Bin’den fazla olan meslektaşlarımız ve bakmakla yükümlü olduğu ailelerini de düşünerek, yapacağı düzenleme ile D2 Yetki belgesini doğrudan bizlere, Bireysel Turizm Taşıma işi yapan esnafa vermesini istiyoruz.  Eskişehir’deki meslektaşlarımız, ilk dernek kuruluşunu tamamladılar. Biz de ikinci sırada Marmaris’te yaklaşık 250 meslektaşımız ve Bodrum, Fethiye, Datça, Dalaman başta olmak üzere Muğla’nın 13 ilçesinin tamamında, 1000’den fazla meslektaşımızı bir araya getirmek için MUBİTTAD’ı kurduk. Bizden sonra dernek kuruluşunu tamamlayan Alanya, Kütahya ve Isparta ile birlikte Türkiye Turizm Taşımacıları Federasyonu kurmak için bakanlığa müracaatımızı yaptık. Şimdi sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.
Başkan Şener Çıtakçı ve Başkan Yardımcısı Hasan Süer, “Bunun dışında biz, daha sağlıklı daha verimli bir turizm hizmeti için araç çalışanlarını kurslarla eğitimden geçirip sertifikalandırıp bir taban standardı oluşturacağız. Bir türlü bitmeyen korsan taşımacılığın önüne geçebilmek için yetkililerle işbirliği yapacak, aynı hizmete farklı fiyat uygulanmasının önüne geçip ücretlendirme standardı oluşturacağız” dediler.
Ziyaretten memnun kalan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’da Pandemi sürecinde daha titiz ve daha tedbirli çalıştıklarına dikkat çekerek, “Her zaman olduğu gibi şu zorlu pandemi döneminde de halkımızın, esnafımızın yanındayız. İnşallah bu sıkıntılı dönemi de atlatıp, Turizm de güzel günlere kısa zamanda döneriz. Yetkimiz ölçüsünde sizlerin sıkıntılarınızın giderilmesi için gereğini yapacağımızı bilin” dedi.

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.