BİTİRİLEMEYEN YOL ÇİLESİ İSYAN ETTİRDİ

BİTİRİLEMEYEN YOL ÇİLESİ İSYAN ETTİRDİ

Turizm sezonunun başlamasına günler kala Datça’da yol çilesi yine gün yüzüne çıkmaya başladı. Yaklaşık 2 aydır devam eden Palamutbükü ve Yaka mahallesi yol çalışmaları dolaysıyla yolun kapatılmasına bölgede yaşayanlar ve tatil için il dışından gelenler isyan etti.

A+A-

Datça ilçesi Palamutbükü ve Yaka Mahalle yolları adeta köstebek yuvasına döndü. Muğla ve ilçelerinde bir türlü sonuca varılamayan yol çalışmaları vatandaşın sesini duyurabildiği kadar gündemde yer edindi.

Muğla’nın turizm merkezlerinden biri olan Datça ilçesinde aylardır bitmeyen yol çalışması bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de tepkisini çekiyor. Datça ilçesinin en önemli plajlarından olan Palamutbükü’ne ulaşım iyice zorlaştı. Bölgede toplu taşıma yapan esnaf ise yolun kapalı olmasıyla artan maliyetten şikayetçi duruma geldi.

İngiltere’den tatil için gelen Lauren, doğası ve arkeolojik güzellikleri ile Datça’ya hayran kaldığını belirterek; “Datça doğal güzelliği ile beni kendine aşık etti. Arkeolojik güzellikleri ise gerçekten görülmeye değer. Ancak Palamutbükü’nde kaldığımız sürede oradan Datça merkez ve diğer koylara ulaşmada sorun yaşadık. Böyle güzel bir yerde nasıl yollar hala inşaat halinde olur anlayamıyorum” dedi.

ŞOFÖR ESNAFI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Konuya ilişkin gazetemize konuşan şoför esnafı, “Yaklaşık 2 aydır yol çalışması var. Son 1 haftadır da Yaka Mahallesi ve Palamutbükü arası kapalı. Biz dolmuşçular Cumalı Mahallesi Çeşmeköy’ü dolaşmak zorunda kalıyoruz. Zaman kaybı yaşıyoruz, müşterilerim rezil oluyor ve en önemlisi fazla mazot yakıyoruz. Toz, duman altında arabalarımız rezil. Bırak yolu düzeltmeyi bir tanker su bile dökemiyorlar. Yolu sulayamıyorlar. Tozun içerisinde gidip, geldiğimiz görünüyor ama kimse de kalkıp buna bir çözüm bulayım demiyor. Şoförler Odası başkanımızın Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ve Kaymakamlığa sorunumuzu ilettiğini biliyoruz. Kaymakamlığa ilettikten sonra bir kere sulandı yol. Sadece bir kere o da. Tozun, dumanın içerisinde mahvolduk. 1 haftadır Yaka ve Palamutbükü mahallesi arası kapalı. Yaka mahallesinden Palamutükü mahallesine inemiyoruz. Çeşmeköy mahallesinden geçmek zorunda kalıyoruz. Ortalama 4 kilometre fazladan yol yakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazetemize açıklamada bulunan Datça Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Deniz ise, “Şoför arkadaşlarımız bizlere şikâyette bulunarak, ‘Başkanım kazılan yollar çok tozuyor, biz önümüzü göremiyoruz en azından sık sık sulama çalışması yapılsa’ diyerek bana geldiler. Biz de oda olarak, bu sorunu Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Belediye başkanımızla paylaştık. Gereken yapılacak dendi ama demek ki yapılmadı arkadaşlar yine şikayetçi. Yol çalışması da toz hali de hala devam ediyor. Kazılan yerler birazcık düzeltilse en azından arabaların altları vurmasa, kenara kaçan araba bir tehlike arz etmese. Sadece istenen bu. Yaklaşık 2 aydır kazıldığı şekilde öylece duruyor. Hem tozdan geçilmiyor hem de çok fazla çukur var” diye konuştu.

“AMACIMIZ SUÇLAMAK DEĞİL”

Yol çalışmasının turizm sezonuyla da çakıştığını belirten Başkan Deniz, “İşin kötüsü turizm sezonu açıldı. Geleni, gideni çok fazla etkiliyor. Kazılan yerler kapatılsın. İnsanlar toza, toprağa bile girse hiç olmazsa düz yol olur ve arabalara hasar gelmez. Sulama yapılsa toz şikâyeti de olmaz. Şoförler önünü görmede çok zorlanılıyor. İki araba karşılıklı gelince tehlike arz ediyor. Buranın sorumlusu kimse biz en kısa zamanda lütfen çözüm bekliyoruz. Burada ne benim ne de şoför arkadaşlarımızın amacı bir yeri, bir kurumu suçlamak değil. Sadece yaşadığımız sıkıntıya çözüm bulunsun istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 3154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.