BODRUM LELEG YOLU PROJESİ TANITIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BODRUM LELEG YOLU PROJESİ TANITIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Leleg Yolu projesi tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum Doğa Sporları Kulübü işbirliğinde Bodrum Leleg Yolu’nu Türkiye Dağcılık Federasyonu kulüp üyeleri yürüdü. Bodrum Belediye Meydanında gerçekleşen törenle başlayan programda sporcular Bodrum Leleg Yolu’nun başlangıç noktası Etrim’den yürüyüşlerine başladılar. 2 gün kamp kuran sporcular yaklaşık 46 km’lik rotayı tamamlayarak 27 Mart Pazar günü BODTO önünde yürüyüşlerini...

A+A-

Leleg Yolu projesi tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum Doğa Sporları Kulübü işbirliğinde Bodrum Leleg Yolu’nu Türkiye Dağcılık Federasyonu kulüp üyeleri yürüdü. Bodrum Belediye Meydanında gerçekleşen törenle başlayan programda sporcular Bodrum Leleg Yolu’nun başlangıç noktası Etrim’den yürüyüşlerine başladılar. 2 gün kamp kuran sporcular yaklaşık 46 km’lik rotayı tamamlayarak 27 Mart Pazar günü BODTO önünde yürüyüşlerini tamamladılar.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın da kamp alanında ziyaret ettiği, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuları Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon BODTO hizmet binası önünde karşılayarak bitiş töreninde yürüyüş severlerle bir araya geldi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan tüm kulüplere ve katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederken, Bodrum Leleg Yolu’nda bu deneyimi yaşamaya herkesi davet etti. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, Türkiye Dağcılık Federasyonun yıllık etkinlik planı kapsamına alınmasından dolayı teşekkürlerini sunarken, Bodrum Leleg Yolunu yürüyen yaklaşık 30 kişinin tecrübelerini diğer sporcularla paylaşmalarını istedi.

Etkinlikte hazır bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bakır Asma ve Teknik Direktör Osman Kalaycıoğlu, Bodrum Leleg Yolu etaplarının çeşitli zorluk derecelerine göre, doğa ve tarihle birlikte Bodrum’un başka yönlerinin tecrübe edilmesine imkan sağladığını belirterek Bodrum Leleg Yolu’nun işaretleme ve planlama çalışmalarının oldukça iyi olduğunu söylediler.

“BÖLGENİN TARİH, KÜLTÜREL VE DOĞA GÜZELLİKLERİNİ TANITACAĞIZ”

Türkiye Dağcılık Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Burhan Yusuf Taş ise BODTO ve GEKA’nın finansmanıyla toplamda 188 kilometrelik parkur bölgemize kazandırıldı. BODOSK olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve ulusal katılıma açılan özel etkinliğimizle Pınarlıbelen, Etrim, Tangela Dağı, Kışla ve Pınar Dağları rotasında devam ederek Kazderesi Mevkii'nde sona erecek üç günlük yürüyüşle amacımız “bölgedeki doğa, tarih ve kültürel güzellikleri tanıtmaktır. Binlerce yıllık yolda yürüyerek turizme kazandırılan ve doğa, tarih kültür ile iç içe olan bu bölgenin tanıtılmasını sağlamak, önümüzdeki aylarda benzer organizasyonları devam ettirerek ülkemizin az bilinen bölgelerinin tanıtımını ve dağcılık ile doğa sporlarına gönül verenleri bu güzelliklerle buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.