Bodrum lezzetleri bilimsel çalışmaların konusu oldu

Bodrum lezzetleri bilimsel çalışmaların konusu oldu

Gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Hakan Turgut, Bodrum’un görünenden daha köklü ve zengin bir yemek kültürü olduğuna işaret ederek bunu ortaya koyacak bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Bodrum Ticaret Odası’na envanter çalışmalarına sağladığı katkı için teşekkür eden Prof. Turgut BODTO Başkanına bir teşekkür plaketi takdim etti.BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Başkent Üniversitesi akademisyenlerinin de duyarlılığı ile...

A+A-

Gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Hakan Turgut, Bodrum’un görünenden daha köklü ve zengin bir yemek kültürü olduğuna işaret ederek bunu ortaya koyacak bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Bodrum Ticaret Odası’na envanter çalışmalarına sağladığı katkı için teşekkür eden Prof. Turgut BODTO Başkanına bir teşekkür plaketi takdim etti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Başkent Üniversitesi akademisyenlerinin de duyarlılığı ile Lokum Pilavı, Çökertme Kebabı ve Gemici Peksimeti için de coğrafi işaret başvurusu yapacaklarını açıkladı. “Bodrum’u Bodrum yapan özgün değerlerimizi korumak, tescillemek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak çalışmalar yapmak bizim görevlerimiz arasında” diyen Başkan Kocadon gastronominin turizmi besleyen çok önemli bir alan olduğuna dikkat çekti. BODTO Başkanı, “Bir yerin tercih edilebilirliğinde yemek kültürünün büyük etkisi var. Bu anlamda Bodrum hem çok iyi işletmelere sahip hem de birbirinden lezzetli yemekler yapan Bodrum yöresindeki otları çok iyi tanıyan bir halkı var.” derken coğrafi işaretlerin hem tanınırlık hem de özgün değerleri koruma için gerekli olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.