Bodrum'da dalgıçlar denizi, öğrenciler kıyıyı temizledi

Bodrum'da dalgıçlar denizi, öğrenciler kıyıyı temizledi

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla 2015'te hayata geçirilen deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği, bu yıl Türkbükü sahilinde başladı.Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, gazetecilere, 18 dalgıcın ve öğrencilerin destek verdiğini temizlik çalışmasının sezon başlangıcına kadar devam edeceğini söyledi.Çevresel bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz,...

A+A-

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla 2015'te hayata geçirilen deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği, bu yıl Türkbükü sahilinde başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, gazetecilere, 18 dalgıcın ve öğrencilerin destek verdiğini temizlik çalışmasının sezon başlangıcına kadar devam edeceğini söyledi.

Çevresel bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, atıkların denize atılmaması gerektiğini dile getirdi.

Türkbükü Mahallesi Muhtarı Yücel Ertuğrul da etkinlik için belediyeye teşekkür ederek denizlerin gelecek olduğunu ve korunması gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte gönüllü dalgıçlar, denize dalarak dipteki atıkları temizledi. Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencileri de kıyı temizliği yaparak etkinliğe destek verdi.

Dalgıçlar ve çocukların topladığı 230 kilogram atık, belediye ekiplerince bölgeden alındı.

Dalış ekibi temizliğin ardından, etkinliğin 8'inci yılı anısına pasta kesti.

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.