BODRUM’DA MÜBADELENİN 100. YILI ANILACAK

BODRUM’DA MÜBADELENİN 100. YILI ANILACAK

Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi ve Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği iş birliği ile mübadelenin 100. yılı, özel bir program ile anılacak.

A+A-

Koleksiyonları arasında bulunan mübadele öncesi ve sonrası Bodrum’a yerleşenlerin etkisini ve karşı kıyılarla olan etkileşimi en iyi şekilde anlatan “tekne modelleri” ve “süngercilik” sergileriyle Bodrum Deniz Müzesi, iş birlikçisi Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği ile 5-6 Nisan 2023 tarihlerinde mübadelenin 100. yılına özel bir program hazırladı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek program kapsamında “Kültürel Hafıza:Nasıl Hatırlar, Neden Unuturuz?” başlıklı interaktif eğitim semineri, “Hatırlar mısın?” adlı fotoğraf sergisi, davetli konuşmacılar, kitap imza etkinlikleri, belgesel gösterimi ve Bodrum’a göç etmek zorunda kalan Giritlilerin korudukları mutfak kültürlerinin içerisinde yer alan birebir reçetesiyle yapılan Girit usulü kara sübyeli pilavın tadımı yer alacak.

1923 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşen nüfus mübadelesiyle karşılıklı zorunlu göçe tabi tutulanRumlar ve Müslümanların yaşadığı mübadelenin Bodrum’daki izleri bağlamında düzenlenen Mübadelenin 100. Yılı Özel Programında “kültürel hafıza” olgusuna giriş yapılacak seminer programıyla birlikte mübadele öncesi ve sonrası bu değişimin parçaları olan, aynı zamanda Bodrum Deniz Müzesi yazarları olan Bodrumlu kişilerle konuşma ve imza etkinlikleri, konuyla ilgili denizcilik odağında bir araştırma sunumu, belgesel gösterimi ve fotoğraf sergisi gerçekleşecek.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.