BODRUM’DA PASKALYA PANİĞİ

BODRUM’DA PASKALYA PANİĞİ

Bodrum’da art arda gelen patlama sesleri, gerginlik ve endişeye neden oldu. Kentin çeşitli noktalarından duyulanpatlama seslerinin, Paskalya kutlamaları çerçevesinde Bodrum’a yakın adalardan geldiği anlaşıldı.Bodrum’da akşam saatlerinde duyulan patlama sesleri paniğe neden oldu. Kentin çeşitli noktalarından gelen sesler ilçede gerginlik yarattı.Patlamalarla ilgili Bodrum Belediyesi açıklama yaptı.Belediye, Bodrum’a yakın adalarda, Paskalya kutlamaları...

A+A-

Bodrum’da art arda gelen patlama sesleri, gerginlik ve endişeye neden oldu. Kentin çeşitli noktalarından duyulanpatlama seslerinin, Paskalya kutlamaları çerçevesinde Bodrum’a yakın adalardan geldiği anlaşıldı.

Bodrum’da akşam saatlerinde duyulan patlama sesleri paniğe neden oldu. Kentin çeşitli noktalarından gelen sesler ilçede gerginlik yarattı.Patlamalarla ilgili Bodrum Belediyesi açıklama yaptı.Belediye, Bodrum’a yakın adalarda, Paskalya kutlamaları kapsamında atılan ses kapsüllerinden kaynaklandığını açıkladı.Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Değerli Bodrumlular; Bir süredir Bodrum'da duyduğumuz ses, komşu adalarda yüksek sesli ses çıkartma kapsülleriyle gerçekleştirilen geleneksel Paskalya Kutlamaları'ndan gelmektedir. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir.”

Bazı sosyal medya kullanıcıları, patlamayla ilgili yapılan açıklamaya şu yorumları yaptı:

-Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, endişe içindeydik.

-Bizde ramazan topu patlatalım o zaman

-Gün boyu endişe duyduk depremmi geliyor neler neler düşündüm

-Sesleri kaç defa deprem sanıp bahçeye kaçtım! Kalimnoslular bu işi abarttılar. Resmen evimiz sallanıyor.

PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

Paskalya Bayramı, İsa'nın dirilişinin olduğu haftaya denir. Hristiyanlar bu haftaya Kutsal Hafta derler. Bu hafta içerisindeki perşembe günü, İsa'nın; öğrencilerinin ayaklarını yıkadığı, son akşam yemeğini yediği ve bu akşam yemeğinde öğrencileriyle şarap ve ekmek paylaşırken, “Bu sizin için feda ettiğim kanım ve bedenim” ile başlayan ünlü ayetleri söylediği gündür.

Cuma günü ise İsa'nın çarmıhtaki ölümü anarlar. Bir Hristiyan’ın yapması gereken, günahlarının sonucunu üstlenen İsa'yı anması, Onun ve kendi kimliğinin farkına varmasıdır. Pazar Günü diriliş bayramıdır. O gün Hristiyanlar İsa'nın ölümden dirilişi kutlarlar.

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.