BODRUM’DA SAHNEDEN İNDİRİLEN ÜNLÜ RAPÇİ SEFO İSYAN ETTİ: “MÜZİK YASAĞI 01.00’E KADAR DEĞİL MİYDİ?”

BODRUM’DA SAHNEDEN İNDİRİLEN ÜNLÜ RAPÇİ SEFO İSYAN ETTİ: “MÜZİK YASAĞI 01.00’E KADAR DEĞİL MİYDİ?”

Türkiye’nin sevilen rapçilerinden Sefo, Muğla’nın Bodrum ilçesinde verdiği konserden gece saat 00.30’da valilik talimatıyla sahneden indirildiğini söyledi. Sefo’nun sosyal medyadaki paylaşımı kısa sürede yayıldı ve tepkilere neden oldu.

A+A-

Türkiye’nin en popüler rapçilerinden Sefo, valilik talimatıyla Bodrum’daki konserinde gece 00.30’da sahneden indirildiğini iddia etti.

Bu karara sahneden iner inmez Instagram hesabından yaptığı paylaşımla çok sert tepki gösteren Sefo, “Arkadaşlar saat 00.30, Bodrum’dayız ve ben valiliğin talimatıyla sahneden indirildim. Ben bu ülkede gerçekten çok sıkıldım. Böyle bir şey olamaz ya. Saat 00.30 ya 01.00’e kadar değil miydi? Saçmalık bu saçmalık. O kadar insan geldi buraya bekledi. Yarım saat vaktimiz yok mu şarkı çalabilmek adına? Neden ya neden? Ne istiyorsunuz anlamadım” ifadesini kullandı.

Pandemi sürecinde saat 00.00’da sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati, yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak gece 01.00’e kadar uzatılmıştı. Ünlü rapçi Sefo’nun bu durum üzerine sosyal medya paylaşımları kısa sürede yayıldı ve tepkilere neden oldu.

BODRUM KAYMAKAMLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Bodrum Kaymakamlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilineceği üzere Bodrum ilçemizde konaklama tesislerinin ve meskenlerinin yoğun olarak bulunduğu Gümbet Bölgesinde Yaz Turizmi ile birlikte “Gürültü” konusundaki denetimlere ağırlık verilmektedir. Polis Vazife Ve Salahiyet Kanununun 14. Maddesinde; ‘Şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24:00'den sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe menolunur. Bu yasağı dinlemeyenler hakkında Ceza Kanununun 546.ncı maddesine göre takibat yapılır’ hükmü amirdir. 20.06.2022 günü Bodrum İlçemiz Gümbet Bölgesinde yapılan ses denetimlerinde de Açık Alanda faaliyette bulunan işletmelerin müzik faaliyetlerini saat:00.00’da sonlandırılması sağlanmıştır.  Sosyal Medya görüntülerinden de anlaşılacağı üzere konser faaliyetinde bulunan işletmenin yasal mevzuat çerçevesinde açık alanda bulunan faaliyetini sonlandırması istenmiş ve işletme tarafından bu faaliyet kolluk kuvvetlerinin ikazları sonucunda sonlandırılmıştır.”

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.