BODTO MECLİSİ PARA PİYASASINI GÜNDEMİNE ALDI

BODTO MECLİSİ PARA PİYASASINI GÜNDEMİNE ALDI

Bodrum Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2 Kasım Salı günü Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleşti. BODTO Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda para piyasaları ve gelecek öngörüleri gündeme alınırken Denizbank Bodrum Şubesi Müdürü Murat Selçuk ile Özel Bankacılık Müdürü Zeynep Dervişoğlu toplantıya konuşmacı olarak katılarak meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.Meclis Başkanı İlhan Ersan açılış...

A+A-

Bodrum Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2 Kasım Salı günü Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleşti. BODTO Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda para piyasaları ve gelecek öngörüleri gündeme alınırken Denizbank Bodrum Şubesi Müdürü Murat Selçuk ile Özel Bankacılık Müdürü Zeynep Dervişoğlu toplantıya konuşmacı olarak katılarak meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan açılış konuşmasında toplantıya teşriflerinden ötürü Dervişoğlu ve Selçuk’a teşekkür ederken, yatırım yapmadan önce finansal piyasanın çok iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret etti.

Zeynep Dervişoğlu gerçekleştirdiği sunumda 2022 yılında tüm sektörlerde bir hareketlenme olacağını tahmin ettiklerini belirterek pandemiye rağmen talebin hep süreceğini belirtti. Ticari hayatı etkilemesi muhtemel piyasa dalgalanmalarını da açıklayan Dervişoğlu, “Küresel anlamda bir fiyat artışı söz konusu bu da bir panik ortamı yaratıyor. Bunun sonucunda da varlık yönetiminde nasıl para kazanırımdan ziyade ben anaparamı enflasyon karşısında nasıl korurum diye düşünülüyor.” dedi. Merkez bankasının enflasyon rakamlarını açıklayan Dervişoğlu, para birimlerinin dolar karşısındaki değişimini de değerlendirdi.

Murat Selçuk ise dünyaya bağlı bir pahalılık olduğunu açıklayarak faizlerin 2022’de de yükseleceğini tahmin ettiklerini belirtti. “Ticari hayatın gelişmesi hızlı büyümeyi getiriyor, hızlı büyüme de enflasyonu tetikliyor.” diyen Selçuk, enflasyonla birlikte yaşamaya devam edileceğinin altını çizdi.

BODTO EKİM AYI FAALİYETLERİ

Sunumların ardından BODTO Ekim ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından açıklandı. Başkan Kocadon, Ekim ayında önemli protokol ziyaretlerinin sürdüğünü belirtirken, uluslararası ilişkiler anlamında da önemli konuklar ağırladıklarını açıkladı. BODTO Başkanı “18 Ekim günü İstanbul Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin, 27 Ekim günü ise Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Vize Müdürü Jörg Fürstenau’yu beraberlerindeki heyetlerle birlikte Odamızda konuk ettik. Hem Fransa ile geliştirilebilecek ikili ilişkiler hem de Bodrum’a da hizmet verecek bir Almanya vize ofisi açılması konularında kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.  Yine Ekim ayı içerisinde TSE Ankara Baş denetçisi Tuncay Çimen tarafından, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Gözetim tetkiki gerçekleştiğini belirten Kocadon, denetimi başarı ile tamamladıklarını açıkladı. “Bu ayın en önemli faaliyetlerinden biri 28 Ekim tarihinde siz değerli meclis üyelerimizle birlikte katıldığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenidir.” diyen Kocadon yine bu ay içerisinde Datça’da düzenlenen Muğla Odaları Ortak Toplantısına katılarak üye sorunlarını ve çözüm önerini görüştüklerini bildirdi. “Bu ay içerisinde TOBB ve Odamız işbirliği ile Bodrum genelinde 30 İlkokul ve 20 Ortaokula toplam 600 öğrenciye Odamız tarafından kırtasiye hediyelerimizi ulaştırdık.” diyen BODTO Başkanı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’yi de bu konuda bilgi vermek üzere ziyaret ettiklerini ve kendisinin de Oda’ya iade-i ziyarette bulunduğunu söyledi. Başkan Kocadon konuşmasının devamında şunları kaydetti: Oldukça yoğun geçen Ekim ayı içerisinde Bodrum’da yeni açılan Özel Bodrum Göz Akademi Tıp Merkezi ve Med Life Tıp Merkezi ile de protokol imzaladık. Üyelerimizin indirim avantajı sağlamaları adına bu protokollere devam edeceğiz. Ayrıca bu ay yarımadamız çok önemli bir etkinliğe sahne olarak Bodrum Cup yarışlarını gerçekleştirdi. Uzun yıllardır desteklediğimiz bu etkinliğe yeniden katkı vermekten dolayı mutluyuz.”

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.