Boyacı: “Yetkililer nerede?”

Boyacı: “Yetkililer nerede?”

Neval Çolak ArslanMuğla’nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası Kırkahvesi Mevkiinde yaşayan vatandaşlar tahliye kanalarının temizlenmemesinden dolayı ev ve tarlalarının sular altında kaldığını söyledi. Evlerine giremediklerini, duvarlarının nem ve rutubet kapladığını belirten vatandaşlar, tarlalarındaki mahsullerinin zarara uğradığını kaydetti.“İL VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ UYUYOR”Bahçesinin sular altında kalmasıyla 22 tane tavuğunun...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası Kırkahvesi Mevkiinde yaşayan vatandaşlar tahliye kanalarının temizlenmemesinden dolayı ev ve tarlalarının sular altında kaldığını söyledi. Evlerine giremediklerini, duvarlarının nem ve rutubet kapladığını belirten vatandaşlar, tarlalarındaki mahsullerinin zarara uğradığını kaydetti.

“İL VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ UYUYOR”

Bahçesinin sular altında kalmasıyla 22 tane tavuğunun telef olduğunu dile getiren Ali Rıza Boyacı, “Tarım İl Müdürlüğü de uyuyor. Tarım İl Müdürlüğü ne iş yapar? Buralar herhalde Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı değil. Ekin alanlarım sular altında kaldı. Yulaf ve Fiğ ektim tarlama. 30 dönümdeki yulafım, fiğim sular altında kaldı. Ne İl ne de İlçe Tarım İl Müdürlüğü’nden kimse gelmez de ilgilenmez de. Bir kere araziye çıkarak, şöyle gezmişler mi? Üreticinin ne sıkıntısı var, sormuşlar mı? Her halde çıkıp, gezseler senin durumun ne böyle diye gelip soran olurdu” dedi.

“YAZ AYINDAN BERİ GELECEKLER”

Yaz ayından itibaren yetkilileri aradığını ve dilekçe yazdığını ifade eden Boyacı, bugün, yarın diyerek kendini oyaladıklarını belirtti.

Tahliye kanalarının eski Belediye Başkanı Erman Şahin’in zamanında yapıldığını hatırlatan Boyacı, “Allah bin kere razı olsun Erman Şahin’den. Sonrasında bu kanalların takibi, temizliği yapılmadı. Ara, ara gelir temizlik yaparlar. O da talep olursa. Yıllık bakımla olmuyor bu iş. Her ay bir kere temizlense buraları su basmaz. Tarlalarımız, evlerimiz sular altında kalmaz. Yollar bile köstebek yuvası gibi. Muğla Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, MUSKİ hepsinde şikayetim mevcut. Kimse gelip incelemedi. Bugün halledeceğiz, yarın halledeceğiz diyerek benim işimi, buralardaki vatandaşın işini halletmediler. Gördüğünüz gibi her yer sular altında. Evlerin, caminin duvarları gördüğünüz gibi rutubet ve nem içinde. Yapılan hiçbir şey yok” diye konuştu.

“VATANDAŞIN VAY HALİNE”

Belediyenin Yaylanın sorunlarıyla ilgilenmediğini vurgulayan Boyacı, “Valilik, kaymakamlık ve belediye ses çıkarmıyor. Vatandaşın vay haline” ifadelerini kullandı.

“Sit alanı diye bir şey tutturmuşlar, yalan” diyen Boyacı, “Buraların kanal tahliye izinleri var. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden, Anıtlar Kurulu’nda izin var. Tahliye kanallarına vatandaş kendi kafasına göre dolgu yaptığından, kimisinin belediye bakımını yapmadığından yayla bu halde” dedi.

“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NEREDE?”

Belediye meclis üyelerine de seslenen Ali Rıza Boyacı, “Her partiden belediye temsilcilerimiz var ama neredeler? Onların işi, vatandaşın sorununu belediyeye iletmek. Onlardan çarşıda gezen bile yok. Bilmiyor onlar Muğla’yı. Vatandaşın halini bilene kadar da günler geçer. Büyükşehir meclis üyesi, Menteşe belediye meclis üyesi, Muğla Köy-Koop Genel Başkanı olan köylü çocuğu AK Parti İlçe Başkanı Eray Çiçek nerede” diye konuştu.

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.