Bu az şekerli bir tariftir

Bu az şekerli bir tariftir

Bu bir az şekerli tariftir, Şeker miktarını elmalara şeker ekleyerek artırabilirsiniz.Elmaları soyup dilediğiniz gibi doğrayın,1 kahve fincanı şeker ekleyebilirsiniz (opsiyonel)Bir tavaya alın,. Portakal suyu ve kakuleyi de ekleyerek elmalar yumuşayıncaya dek pişirin. Ocaktan almadan hemen önce tarçın ekleyin, burada suyunun sos gibi yoğunlaşmasını istiyoruz. Elmalarınız pişince ocaktan alın. Kenarda beklesin,Hamur için,Soğuk tereyağını minik küpler...

A+A-

Bu bir az şekerli tariftir, Şeker miktarını elmalara şeker ekleyerek artırabilirsiniz.

Elmaları soyup dilediğiniz gibi doğrayın,

1 kahve fincanı şeker ekleyebilirsiniz (opsiyonel)

Bir tavaya alın,. Portakal suyu ve kakuleyi de ekleyerek elmalar yumuşayıncaya dek pişirin. Ocaktan almadan hemen önce tarçın ekleyin, burada suyunun sos gibi yoğunlaşmasını istiyoruz. Elmalarınız pişince ocaktan alın. Kenarda beklesin,

Hamur için,

Soğuk tereyağını minik küpler halinde doğrayın, tereyağının serin olmasını istiyoruz.

Tam buğday unu, 1 çay bardağı şeker, portakal kabuğu rendesi, vanilyayı karıştırın ve tereyağını bu karışıma ekleyin. Önce bir bıçak yardımı ile tereyağı minicik parçalar haline genele kadar un karışımı içinde keseceğiz, yağ parçaları ufalınca parmak uçlarınız ile kalan tereyağını ezmeden ufalayın,

Karışımın 3'te birini ayırın, bunu üstüne kullanacağız, kalan miktarı elinizle yoğurun, az yağlı bir tarif olduğundan yine dökülen bir karışımınız olacak, bu karışımı kelepçeli kalıba alıp kenarlara da yükselecek biçimde bastırarak yerleştirin, elmayı ortasına döküp eşit biçimde yayın ve kalan toz halindeki un karışımını üstünü kapatacak biçimde yayın, 35-40 dk üstü renk alıncaya dek pişirin. Soğutup yanında dondurma ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun...

Muğla Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı

Mos patisseria işletmecisi ÇAĞRI PARLAK

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.