Büro Memur Sen Muğla: Vergi haftası, vergi toplayan çalışanların da yüzünü güldürsün

Büro Memur Sen Muğla: Vergi haftası, vergi toplayan çalışanların da yüzünü güldürsün

Büro Memur Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Akca, Vergi Haftası kapsamında açıklamalar da bulundu. Akca, kamu çalışanlarını sorunlarını değinerek; “Devletin yüzünü güldüren, vatandaşın devlet hizmetiyle buluşmasını sağlayan verginin toplanmasında görev alan kamu görevlilerimiz birçok mağduriyet yaşamakta, yüzleri bir türlü gülememektedir.” İfadelerini kullandı.

A+A-

Her yıl Şubat ayının son, Mart ayının ilk haftası ülkemizde Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Büro Memur Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Akca’da Vergi Haftası kapsamında bir basın açıklaması kaleme alarak kamu çalışanlarının sorunlarını ve çözüm yollarını açıkladı.

Vergi Haftası’nın sadece kutlama ziyaretlerinden ibaret olmaması gerektiğini belirten Mehmet Akca; Büro Memur-Sen olarak böyle günler ve haftaları yalnızca kutlamalar ve resmi ziyaretlerden ibaret görmeyerek, kamu çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği, çözüm ve hak arayışımızın devam ettirildiği, eksikliklerin tamamlanması için gerekli taleplerin iletildiği bir zaman dilimi olarak da ayrıca değerlendiriyor ve bu yönde etkin çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl genel merkezimizin vergi haftası için dile getirdiği gibi bizler de “vergi haftası, vergi toplayan çalışanların da yüzünü güldürsün” diyoruz.” Diye konuştu.

MALİ HİZMETLER SINIFI OLUŞTURULMALI

Akca kamu çalışanlarının sorunlarını sıraladı; “Hazine ve Maliye Bakanlığı, devletimizin en köklü kurumsal geçmişe ve kurumsal hafızaya sahip kurumudur. Devletlerin devamlılığı ve geleceğe taşınmasında, mali kayıt ve hizmetlerin önemi büyüktür. Maliye teşkilatı bir bakıma devlet aklı ve arşivini de bünyesinde barındırmaktadır. Bu sebeple, Maliye teşkilatı Türkiye yüzyılı hedefine ülkemizi taşıyacak nitelikte çalışma koşullarına ve çalışan yapısına kavuşturulmalıdır. Bunun için de, mevcut tüm sorunlardan arındırılmış yeni ve her alanda çok güçlü bir kamu mali yönetim sisteminin oluşturulması gerekmektedir. Kurgulanacak yeni sistem; Mali Hizmetler Sınıfını da içine alacak şekilde topyekûn sorunların çözüldüğü yepyeni bir kamu maliyesinin düzenlenmesi olmalıdır.” Dedi.

ÖZLÜK HAKLARININ DENKLEŞTİRİLMESİ

Gündemde sıkça tartışılan özlük hakları meselesine değinen Akca; “Hazine ve Maliye Bakanlığı emrinde benzeri görevleri yapan kariyer uzmanları arısında maaş farkı, taşra uzmanları aleyhine giderek açılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki kariyer uzmanlarının bir kısmı KPSS ve ardından yapılan kurum sınavları ile “devlet gelir uzmanı” “mali hizmetler uzmanı” gibi merkez kadrolarına atanmakta iken bir kısmı ise aynı KPSS puan türleriyle aynı ağırlıktaki sınavlardan geçerek taşra kadrosuna gelir uzmanı ve defterdarlık uzmanı olarak atanmaktadırlar. Bu unvanlar arasında adaletin sağlanması için bu grupta yer alan uzmanların gösterge, ek gösterge ve yan ödeme puanları denk hale getirilmelidir.” Diye belirtti.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ÖDENMELİ

Mehmet Akca, kamu çalışanları iş tehlikesine dikkat çekerek ek çalışma ücreti talebinde bulundu; “Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı iş yoğunluğu pek çok kuruma göre göre daha fazla olan, yapılan işin niteliği bakımından oldukça yüksek dikkat, risk ve sorumluluk içeren kurumlardır. Görev yapan kurum personeline, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen saat ücretinin, büyükşehirlerde ve dolayısıyla Muğla ilinde 12 katı tutarında ödeme yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Mahmut Akca açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Başkanlık Merkez birimlerinde sağlanan ulaşım yardımının, ulaşımda zorluk yaşanan taşradaki ve dolayısıyla ilimiz Muğla’daki personeller için de sağlanmasına yönelik çalışma yapılması, servis hizmeti sağlanması ve bu durumun mümkün olmaması halinde ise personele ücretsiz toplu taşıma kartı verilmesi gerekmekte olup kamu kartlarının kullanımında saat sınırlandırması kaldırılması gerekmektedir. Kamu konutlarının satışı sonrasında özellikle yer değiştirmeye tabi personelin özlük haklarının korunması için kira yardımı yapılması veya yeniden kamu konutu tahsis edilmesine ilişkin gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

İlimiz turistlerin göz bebeği haline gelmiş olup, özellikle yaz aylarında nüfus aşırı derecede artmaktadır. Bu nedenle konutta arz talep dengesi bozulmakta ve bu da fahiş kira fiyatlarına sebebiyet vererek kamu çalışanlarını zor durumda bırakmaktadır. Yine özellikle yaz aylarında nüfusun aşırı bir şekilde artması nedeniyle kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde kamu çalışanlarımız fedakârca çalışmakta ve büyük bir emek sarf etmektedir.

Bu taleplerimiz, mevcut taleplerimizin ve önerilerimizin ana başlıkları olup, resmi platformlarda her zaman dile getirdiğimiz, detaylı olarak projelendirip talep olarak Hazine ve Maliye Bakanlığına ve ilgili birimlerine Genel Merkezimiz tarafından mütemadiyen ilettiğimiz onlarcasından sadece bir kaçıdır.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.