“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VATANDAŞLA BİR SORUNU VAR”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VATANDAŞLA BİR SORUNU VAR”

NEVAL ARSLANMuğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı birçok mahallede yaşanan gün aşırı su kesintileri, musluklardan akan çamurlu su, hiç suyu olmayan mahalle, büyütülemeyen dar yollar ve dolmuşsuz duraklar gibi birçok sorun Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm bekliyor.“SESİMİZİ DUYAN YOK”Köyceğiz’in Toparlar Mahallesi’nde ikamet eden Emrah Kubur, 4 gündür sularının kesik olduğunu ve uzun zamandır sıklıkla bu su kesintilerinin...

A+A-

NEVAL ARSLAN

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı birçok mahallede yaşanan gün aşırı su kesintileri, musluklardan akan çamurlu su, hiç suyu olmayan mahalle, büyütülemeyen dar yollar ve dolmuşsuz duraklar gibi birçok sorun Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm bekliyor.

“SESİMİZİ DUYAN YOK”

Köyceğiz’in Toparlar Mahallesi’nde ikamet eden Emrah Kubur, 4 gündür sularının kesik olduğunu ve uzun zamandır sıklıkla bu su kesintilerinin yaşandığını belirterek, isyan etti.

Kubur, “Dört gün suyumuz yoktu. Her Cumartesi ve Pazar günleri sularımız kesiliyor. Elimizde MUSKİ’yi arama görüntü kayıtlarımız var. Hangi günler MUSKİ’yi aradığımız vs. her şey ortada. Su sıkıntımız için haftada 3-4kere MUSKİ’yi arıyoruz. Her aradığımızda yetkili birine bağlıyorlar. Yetkili biri, ‘Mevsimsel kuraklıklardan dolayı suyumuz yok, bekleyeceksiniz. Yapacak bir şeyimiz yok. İkinci pompayı vuruyoruz. İkinci pompada kuyudan olumlu bir sonuç alırsak o zaman su vereceğiz’ diyorlar. Mahallemizin hemen üst tarafında su fabrikası var. Orada su var. Fabrika hiç durmadan çalışıyor ama Sandras Dağı’nın eteklerinde bir damla su yok. Bize saçma geliyor. Yapamayacaklarsa, yapacak birilerini bulsunlar. Vatandaşlar isyan ediyor ama sesimizi duyan yok. Öte yandan bu sıkıntımızı CİMER’e de yazdık.” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL”

Biran önce bu soruna kesinlikle çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Kubur, “Böyle bir şey mümkün değil ya. Hafta sonu su yoktu, ondan önceki hafta sonunda da suyumuz yoktu. Pazartesi su yoktu, bugün Salı birazdan akıyor, gelmiş. Alt katlarda su var ama 2. katlarda su yok, basmıyor. Yeri geliyor planlı su kesintisi oluyor haber veriyorlar ama yeri geliyor plansız su kesintisi oluyor. Aradığımızda da bunu ‘Plansız su kesintisi’ diyorlar.” dedi.

“DEPOLAR HALA DOLAMADI”

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Köyceğiz AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İlhan, “Dört gün hiç suyumuz akmadı. Daha yeni az az akmaya başladı. Birden kesiliyor, 24 saat su akmıyor. Rezil oluyoruz resmen. Ara ara Beyobası ve Yangı Mahallesi, Zeytinalanı mevki gibi birçok yerde su kesintileri yaşanıyor. Beyobası Mahallesinde musluklardan çamurlu su aktığını da gördük. Toparlar Mahallesinde de 4 gündür suyumuz yoktu. Az az akmaya başladı. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MUSKİ) ihbar hattını aradığımız zaman bize suyun deposunun temizlendiğini, tamir edilecek olduğunu, 3 gün önce depoların doldurulmaya çalışıldığı söylendi. Hala depolar dolamadı. En son aradığımızda da Köyceğiz’de su eksik, su yok dediler. Kimsenin hiçbir şeyden haberi yok, kimsenin de hiçbir şey yapmaya niyeti yok zaten bir şekilde yaşanmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

“203 HANENİN SUYU YOK”

“Bizim yaşadığımız sıkıntılar sadece su değil. Köyceğizli vatandaşlar hizmet bekliyor amaMuğla Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşla bir sorunu var.” diyen İlçe Başkanı İlhan, “Otmanlar Mahallemizde 205 ev, 1 okul ve 1 cami var. Otmanlar Mahallesi 10-12 tane mezradan oluşuyor. Onlara da artık mahalle deniliyor. 203 ev, 1 okul ve 1 camide içme suyu yok. Musluklardan hiçbir şekilde su akmıyor. Otmanlar Mahallemizin muhtarı 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesine zaman zaman bildiriyor. Büyükşehir Belediyesi bir rapor hazırlamış, bu rapora binaen önümüzdeki zamanlarda bakacağız diyerek, eğreti cevaplar veriyor.  Kesinlikle hala bir çözüm bulunamadı.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİR ÇİVİSİ BİLE YOK”

İlçe Başkanı İlhan, “Yayla Mahallemizin girişinde bir köprümüz var. Yolumuz daraldığı için köprünün büyütülmesine yönelik yine mahalle muhtarımız birkaç defa dilekçe vermesine rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor. Köyceğiz’de Büyükşehir Belediyesi hiçbir çalışma yapmıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz’de bir çivisi bile yok. Nasıl bir çalışma sistemi içerisindeler, çözemedik.” şeklinde konuştu.

“DURAK VAR, DOLMUŞ YOK”

Diğer mahallelere göre Köyceğiz’e bağlı mahallelerin çok geride kaldığını dile getiren İlçe Başkanı İlhan, “Mesela Zeytinalanı mevkide Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ne var? Büyükşehir Belediyesi dolmuş durağı diye durak var ama dolmuş yok. Köyceğiz Belediyesi Zeytinalanı mevkiinin içerisine 120 bin metrekare taş yapıldı. Büyükşehirin sorumluluğu olan, mahalleye giden yolu devletimiz yapmış Karayolları olarak. İçerisinde Büyükşehirin çaktığı bir tane çivi yok.” dedi.

“2024’Ü İPLE ÇEKİYORUZ”  

Büyükşehirin AK Parti’ye geçmedikten sonra, Muğla’da huzurun olmayacağını ifade eden İlçe Başkanı İlhan, “Sulama sularımız Büyükşehir Belediyesine devredildi. 2014 yılından beri 1 metre beton arık yapılmadı. Bazı köylerde çalışma yarım bırakıldı. Kooperatif olan yerlerde, kooperatifler işi idare ediyor, kooperatifin olmadığı yerlerde de Büyükşehirin ilgilendiği mahallelerimizde çalışmalar yarım bırakıldı. Köyde birisi ilgileniyor. Kendince para topluyor, dışarıdan usta buluyor. Kısacası vatandaş kendi işini kendi halletmeye çalışıyor. 2024’ü iple çekiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.