ÇAKANEL: “KAMU ÇALIŞANLARINA KİRA YARDIMI YAPILMALI”

ÇAKANEL: “KAMU ÇALIŞANLARINA KİRA YARDIMI YAPILMALI”

Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Ahmet Çakanel, Muğla’da artan kira fiyatlarına ve geçim sıkıntısına dikkat çekerek, kamu çalışanlarının hayat pahalılığı ile yoksulluğa ve açlığa mahkûm edildiğini söyledi. Çakanel, “Artan konut kiralarına karşı başta turizm bölgeleri olmak üzere çalışanlara yeterli kira yardımı yapılmalı” dedi.

A+A-

Muğla’daki yüksek kira fiyatları birçok kesimin tepkisine neden oluyor. Eğitim İş Muğla Şube Başkanı Ahmet Çakanel, Muğla’da artan kira fiyatlarına ve geçim sıkıntısına dikkat çekerek, kamu çalışanlarının hayat pahalılığı ile yoksulluğa ve açlığa mahkûm edildiğini söyledi.

Çakanel, “Artan konut kiralarına karşı başta turizm bölgeleri olmak üzere çalışanlara yeterli kira yardımı yapılmalı” dedi.

“İLİMİZ VE ÖZELLİKLE TURİSTİK İLÇELERİ BUNUN EN CANLI VE ACIMASIZ ÖRNEĞİDİR”

Son bir yılda kira fiyatlarının 3 ile 5 kat artış gösterdiğini söyleyen Başkan Çakanel, “Zaten geçim sıkıntısı çeken kamu çalışanları, son yıllardaki hayat pahalılığı ile yoksulluğa ve açlığa mahkum edilmiş durumdadır. Ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarında yapılan artış daha birinci ayın sonunda erimiş gitmiştir ve bu artış Temmuz ayına kadar sabit kalacaktır. Oysa akaryakıt, temel ihtiyaç maddeleri, ev kiraları kısacası iğneden ipliğe her şeye, her gün yeni zamlar gelmektedir. TUİK’in bile enflasyon açıklaması yüzde 70’leri bulurken kamu emekçilerinin sabit gelirle bu zamlara dayanması mümkün değildir. En yüksek artışlardan biri de konut fiyatları ve kiralarında olmuştur. Son bir yılda konut kiraları 3 ile 5 kat artış göstermiştir. Özellikle turizm bölgelerinde bu artış inanılmaz  şekilde yükselmiştir. İlimiz ve özellikle turistik ilçeleri bunun en canlı ve acımasız örneğidir. Bodrum. Marmaris. Datça, Fethiye Ortaca, Dalaman, Menteşe... Kısacası bütün Muğla’da kiralar 6-7 kat artmıştır” dedi.

“KAMU EMEKÇİSİNİN BU KİRALARI ÖDEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“Fiyatlar böyle olduğu müddetçe çalışacak öğretmen ve memur kalmayacak” diyen Çakanel, yaptığı hesabı şu şekilde paylaştı:

“Bir hesap yapalım: Bir öğretmen 7-8 bin lira maaş almaktadır. Bugün yukarıda saydığım ilçelerde 10 bin liraya varan kira bedellerinden söz edilmektedir. Bir kamu emekçisinin bu kiraları ödemesi mümkün değildir. Bu söylediğim sadece öğretmenler için. Memuru, hizmetlisi daha birçok çalışan daha da zor durumdadır. Bugün birçok kamu çalışanı özellikle eğitim çalışanları başka illere tayin istemeyi düşünmektedir. Böyle giderse  Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman  gibi ilçelere de çalışacak öğretmen ve memur, hizmetli  kalmayacaktır.”

“GEÇİNEMİYORUZ! TÜKENİYORUZ!”

Kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Çakanel, “Bu nedenle özellikle turistik ilçelerde kirada oturmak zorunda olan kamu çalışanlarına kira yardımı düzenlenmesi yapılmalıdır. Bizler milletin işini devlet adına yapan kişileriz. Bu bölgelerde milletin işinin yürümesi, halkımızın mağdur olmaması  için öncelikle buralarda çalışan kamu emekçilerinin yüksek kira mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Bizi yönetenlere sesleniyoruz! Yarın bu bölgelerde öğretmeni olmayan sınıflar; hizmetlisi, memuru olmayan okullar; hemşiresi, doktoru olmayan hastaneler görmek istemiyorsanız şimdiden gereken önlemi alın.  Yoksa bu kira bedelleriyle buralarda kalmamız mümkün değil” diye konuştu.

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.