CAN DOSTLAR İÇİN ÜZÜNTÜ VE SEVİNÇ

CAN DOSTLAR İÇİN ÜZÜNTÜ VE SEVİNÇ

Bu haftaki köşe yazımda tüm hayvan severleri mutlu ama aynı zamanda üzücü bir konu anlatmak istiyorum. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’inin yaptı açıklamaya göre artık can dostlarımız sahipsiz değil.****AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre: Yıllardır beklenen hayvan hakları yasası ile ilgili olarak müjde geldi. Hayvanlar için artık 'mal' değil, 'can' denilecek. Sahipli-sahipsiz hayvan...

A+A-

Bu haftaki köşe yazımda tüm hayvan severleri mutlu ama aynı zamanda üzücü bir konu anlatmak istiyorum. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’inin yaptı açıklamaya göre artık can dostlarımız sahipsiz değil.

****

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre: Yıllardır beklenen hayvan hakları yasası ile ilgili olarak müjde geldi. Hayvanlar için artık 'mal' değil, 'can' denilecek. Sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı kalkacak. Tamamı, sahipli hayvan olarak kabul edilecek. Evcil hayvanını sokağa bırakana bin 500 lira para cezası verilecek.

****

Kötü muamele gibi durumlarda bir kısmında idari para cezaları var. Onlara işkence etmesi ve öldürmesi gibi durumlarda ise hapis cezası geliyor. Canlıyı canice öldürmesine 6 aydan 4 yıla kadar, eziyet etmesi halinde ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Ve 2 yılın üstünde bir ceza verilmesi durumunda da ertelenmesi söz konu olmayacak.

****

Bir evin içeresinde maksimum 3 köpek bulundurulacak. Bu düzenlemelere göre, hayvan sahiplerini hem üzdü hem de sevindirdi. Artık can dostlarımıza zarar verenler bir nebze olsun cezalandırılacak ve artık 'mal' değil, 'can' sayılacak.

****

Bir taraftan ise ben ve benim gibi evinde ya da bahçesinde 3’ten fazla canlı sahiplenenleri üzdü. Bunu yapmaları karşısında şu sözleri okuduğumda bir yandan da haklı olduklarını düşünüyorum. Bazı kişiler hayvan besliyoruz diyor ve onları dövüşlere sokuyor. Bu yüzden bu konuda yapılan çalışmalar elbette olumlu.

****

Ve Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in söylediği şu sözlerin olumlu olduğunu ve inşallah bir caydırıcılığı vardır diyerek yeni yasa tasarısında bulunan “Hayvan dövüştürenlere ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek” olmasından gurur duyduğumu ifade emek isterim.

****

 Türkiye’de hayvan hakları yasası için yıllardır mücadele ediliyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptığı açıklama üzerine kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Ve artık can dostlarımız artık sahipsiz değildir diyerek bir an önce yasa tasarısının onaylanmasını bekliyoruz.

**CAN DOSTLARIMIZ MAL DEĞİL CAN SAYILACAK**

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.