Çanakkale Şehitleri Muğla’da anıldı

Çanakkale Şehitleri Muğla’da anıldı

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Muğla’da anma programları düzenlendi.

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü münasebeti ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda anma programı düzenlendi.

img-5666.jpg

Programa Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İlJandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, MuğlaŞehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi SüleymanTaşkesen, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

img-5635.jpg

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu. Daha sonra Menteşe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akif Ağar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

img-5687.jpg

Menteşe’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından takdim edildi.

img-5674.jpg

Resim kategorisinde Emirbeyazıt İlkokulu öğrencisi Alya Karpuz, Şiirkategorisinde Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencisi Ada Tırak, Kompozisyon kategorisinde Menteşe TOBB Fen Lisesi öğrencisi İnci Başar’a ödülleri verildi.

Tören, Menteşe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Şan, Şeref, Tarih ‘Bizim Çanakkale"temalı programın ardından sona erdi.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.