Yeni uygulama sayesinde pazar alışverişini kredi veya banka kartıyla kolayca yapabilecek olan vatandaşlar nakit para bulundurma zorunluluğundan kurtuldu. Esnaf ise artık POS cihazı bulundurmakla yükümlü oldu.
Pazarda alışveriş yaparken nakit para derdi sona erdi. 15 Ağustos itibarıyla Türkiye genelindeki tüm pazarlarda kartla ödeme dönemi resmen başladı.
Bankalarla yapılan görüşmeler sonucunda POS komisyon oranlarında indirime gidildi. Hem esnafı hem de tüketiciyi rahatlatacak bu adım sayesinde, nakit bulunmayan vatandaşlar da alışverişlerine kesintisiz devam edebilecek.
Yetkililer, bu sistemin hem alıcıya hem de satıcıya kolaylık sağlayacağını ve sürecin daha şeffaf ve güvenli işlemesine katkı sunacağını belirtti.