CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan: “Bazı Sektörler Hala Nefes Alamıyor"

CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan: “Bazı Sektörler Hala Nefes Alamıyor"

CHP Bodrum İl Başkanı Halil Karahan, Mart ayında ülkemizde başlayan Covid-19 salgınıyla beraber, turizmin gözde ilçelerinden biri olan Bodrum'da esnafın pandemiden nasıl etkilendiğini, yazlıkçıların kalabalıktan uzaklaşmak için Bodrum'a gitmelerinin sağlık altyapısını ve Bodrum ekonomisini nasıl etkilediğine dair açıklamalar yaptı."DEVLETİN BU SORUNA ÇÖZÜM BULMASI LAZIM"Bodrum esnafının hala çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten CHP...

A+A-

CHP Bodrum İl Başkanı Halil Karahan, Mart ayında ülkemizde başlayan Covid-19 salgınıyla beraber, turizmin gözde ilçelerinden biri olan Bodrum'da esnafın pandemiden nasıl etkilendiğini, yazlıkçıların kalabalıktan uzaklaşmak için Bodrum'a gitmelerinin sağlık altyapısını ve Bodrum ekonomisini nasıl etkilediğine dair açıklamalar yaptı.

"DEVLETİN BU SORUNA ÇÖZÜM BULMASI LAZIM"

Bodrum esnafının hala çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, "Pandemi sürecinde 2 aylık evlere kapanma sonrası normalleşme ile birlikte Bodrum ekonomisi bazı sektörlerde nefes almaya başlamıştır. Fakat bazı sektörlerimiz hala nefes alamaz durumdadır. Özellikle hizmet sektörü. Burada desteklerin arttırılması gerekmektedir. Belediyelerimiz yere ölçekte destek veriyor ama imkanları daha geniş olan devletimizin bu soruna çözüm bulması lazım. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi müzisyenlerin müzik aletlerini sattığı bir dönemde Bodrum'da bu sektörde çalışan vatandaşlarımızın da durumdan etkilenmediğini söylemek mümkün değil. Ancak Bodrum halkı dayanışma içerisinde, birbirine destek olmaya çalışmaktadır." şeklinde konuştu.

"ŞU AN BODRUM NÜFUSU İKİ KATINA ÇIKMIŞ DURUMDA"

Pandemi ile birlikte Bodrum nüfusunun iki katına çıktığını ve bu durumun sağlık altyapısının yetersiz kalmasıyla ileride daha büyük bir soruna dönüşebileceğini belirten Karahan, "Hepimizin bildiği gibi eğitim, sağlık, güvenlik hizmetleri devletin üretmesi ve yönetmesi zorunlu olan sektörlerdir. Nasıl ki temizlik, yol, su işleri gibi hizmetler ilçe ve büyükşehir belediyelerine aitse, eğitim, sağlık, güvenlik devletimize aittir. Şu an 2019 yılının Ocak ayında bitmesi gereken Devlet Hastanesi inşaatının 2021'e gelindiğinde yani 2 sene gecikmeyle henüz yüzde 40'ı bitmiş durumda. Temennimiz bir an önce bitmesi yönünde. Ancak tamamlanması gereken 2019 yılı nüfusu ile şu anki nüfus arasında iki kat fark var. Yani hastane bittiği halde bile Bodrum halkının sağlık sorunlara cevap veremeyecek durumda. Şu an Bodrum'da 40 tane yoğun bakım ünitesi var, aşağı yukarı tamamının dolu olduğunu biliyoruz." dedi.

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.