CHP ESKİ İL DELEGESİNE HAPİS CEZASI

CHP ESKİ İL DELEGESİNE HAPİS CEZASI

30 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan olayda, CHP Muğla İl Başkanlığı'nda sekreter olarak görev yapan A.E., partinin CHP delegesi olan İl Başkanlığı çalışanı Mehmet A. (58) tarafından il binasında cinsel saldırıya maruz kalmıştı.Mağdur A.E., Mehmet A.'dan şikayetçi olurken, şüpheli hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucu Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı suçundan iddianame düzenlenmişti.Muğla...

A+A-

30 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan olayda, CHP Muğla İl Başkanlığı'nda sekreter olarak görev yapan A.E., partinin CHP delegesi olan İl Başkanlığı çalışanı Mehmet A. (58) tarafından il binasında cinsel saldırıya maruz kalmıştı.

Mağdur A.E., Mehmet A.'dan şikayetçi olurken, şüpheli hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucu Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı suçundan iddianame düzenlenmişti.

Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 6’ıncı celsesinde karar çıktı.

Sanık Mehmet A. ‘ya Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kararda; suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın kastının ağırlığı değerlendirilerek, takdiren 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılan Mehmet A.’ya "Sanığın geçmişi, suçundan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın sanık üzerindeki etkileri dikkate alınarak cezası 1 yıl 8 aya düşürüldü.

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.