CHP MUĞLA İL KONGRESİ YAPILDI

CHP MUĞLA İL KONGRESİ YAPILDI

​​​​​​​CHP Muğla İl Kongresi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın katılımıyla yapıldı. 2 liste ile gidilen kongrede CHP Muğla İl Başkanı mavi liste ile yarışan Zekican Balcı oldu.

A+A-

İlçe kongrelerini 1 Eylül’de tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla'da kongre heyecanı yaşandı.

CHP Muğla 38. Olağan İl Kongresi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, geçmiş dönem milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,  Datça, Bodrum, Marmaris, Milas ve Fethiye Belediye Başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptı.

2 liste ile gidilen kongrede mevcut İl Başkanı Hüseyin Erol kırmızı liste, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ise mavi listede yarıştı.

“MUĞLA'DAKİ TÜM BELEDİYELERİ ALMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İl kongresinin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

“Cumhuriyetin beşiği Muğla'dayız. Cennet gibi bir kentteyiz. Bizler dava insanlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk 2 büyük eserim var diyerek bize büyük bir sorumluluk yükledi. Bu azim ve kararlılıkla bir davayı sürdürüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti ilelebet payidar kalacaktır. Önümüzde yerel seçimler var. Bende yerel seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Hedef 400 diyerek çalışmalarımıza başladık. Seçimlere 182 gün kaldığını unutmadan birlik beraberlik içinde hem Muğla Büyükşehir Belediyemizi hem de Muğla'daki tüm belediyeleri almak için var gücümüzle çalışacağız.”

"ÖNSEÇİM ŞART"

Kongrede yaptığı konuşmasında önseçim vurgusu yapan 27. Dönem CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise, "Muğla’nın kaptırılmaması için üyelerle önseçim şart. Parti tabanımızın hepsi bu öneride bulundu. Eğer bu partide bir değişim olacaksa gerçekten bir değişim olmalı. Bizim partimizde kolay kolay değişim olmaz. Bizim partimizde belediye başkanı olduğu zaman oradan kalkmamak için her şeyi yapar. Tüzükte buna müsait. İşin gerçeği bu. O zaman ne yapmak lazım dönem sınırlaması getirmemiz lazım" diye konuştu.

EROL: “BUGÜNE KADAR KİMSENİN ADAMI OLMADIĞIM GİBİ KİMSE DE BENİM ADAMIM OLMADI”

Hüseyin Erol konuşmasında şunları söyledi:

 "Omuz omuza mücadele ettiğimiz örgütümüzle birlik içinde ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik ve Muğla’mızda hep birlikte 38. olağan il kongremizde bir aradayız. Bugün burada birbirimizle rakip değil, partimizin mücadelesini artırmak için bir yarış içindeyiz. Seçimlerde yan yana güçlü bir Türkiye ve Muğla için çalışan, demokrasi için birlikte yol alan yol arkadaşlarının birbirine rakip olması düşünülemez. Bugün Muğla'dan vereceğimiz mesajla, yaklaşan yerel seçimler öncesi gücümüze güç katacağız. Kavga senaryoları ile partimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Birlik ve dirlik içinde daha güçlü bir CHP için, yerelde ve genelde ortaya koyduğumuz anlayışla CHP Muğla İl Başkanlığına adayım. Hakka ve halka hesap veren temiz bir siyaset anlayışıyla göreve hazırız. Muğla’mızı tüm seçimlerde zafere çıkarabilmek için göreve hazırız. Seçildiğim takdirde demokrasi esas olacaktır. Bugüne kadar kimsenin adamı olmadığım gibi kimse de benim adamım olmadı. İnanıyorum ki, CHP kazanacaktır.”

BALCI: "MUĞLA İÇİN DEĞİŞİMİN KAÇINILMAZ OLDUĞU GERÇEGİNİ GÖRMEZDEN GELEMEZDİM"

Zekican Balcı, konuşmasında şunları söyledi:

"CHP Muğla il örgütünün içinde bulunduğu durumdan kaynaklanan endişelerimin parti örgütümüzün geniş bir kesiminde de bulunmasından dolayı Muğla için değişimin kaçınılmaz olduğu gerçeğini görmezden gelemezdim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek hayalciliğin önüne geçemez. İl örgütümüz uzun zamandır sağlıklı politikalar üretemediği ve yerel seçimlerde aldığımız %36'lık oy oranıyla milletvekilliği genel seçimlerinde aldığımız %38'lik oy oranlarımız asla kabul edilemez. Son yerel seçimlerde Köyceğiz'i, Yatağan’ı, Ula'yı, Ortaca'yı, Dalaman'ı kaybettiğimiz için, her biri ayrı ayrı birer turizm markası olan ilçelerimizin sorunlarını kontrolsüzce büyüdüğü için, İl Başkanlığı nezdinde bırakın üyelerimizin artık ilçe başkanlarımızın bile görüşlerinin önemsenmediği, eleştiri ve özeleştiri gibi devrimci yöntemlerden uzaklaşıldığı için, partimiz de yükselme ve adaylık konularını birkaç kişinin mesaisi altında görüldüğü için, kanaat süreçlerinde ortak akıl ve katılımcıların adının bile anılmadığı için ekip arkadaşlarım ve ben bugün sizler huzurundayız. Muğla'da yepyeni bir sayfa açmak için yola çıktık.”

“BELEDİYE BAŞKANLARI BELEDİYELERİNİ YÖNETECEK, ÖRGÜT İŞİNE KARIŞMAYACAKLAR”

“CHP Muğla örgütü, yeniden il başkanlığı binamızdan yönetilecek” diyen Balcı, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Seçildiğim takdirde CHP’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yepyeni bir başarı hikayeleri yazacağız. Belediye başkanlarımızın her biri başımızın tacı. Onlar belediyelerini yönetecekler, örgüt işine karışmayacaklar.  İl başkanları ve ilçe başkanları siyaset üretecekler. Bizler de onların daha güçlü çalışması için örgütümüzü seferber edeceğiz. Partimizin yerelde ve genelde iktidar olması için çalışacağım. Cennet Muğla’mızı rantçılardan korumak için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. CHP Muğla örgütü, yeniden il başkanlığı binamızdan yönetilecek. Partimizin ve Muğla’mızın kaderini belirleyecek tüm kararlar il başkanlığında alınacak. Muğla’da ortak aklı egemen kılacağız. Hangi adımlar atılması gerekiyorsa o adımları cesaretle atacağız.”

Konuşmaların ardından seçime gidildi ve CHP Muğla Başkanı mavi liste ile yarışan Zekican Balcı oldu.

Balcı'nın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"Adil Kara, Ali Alper, Bekir Perçin, Berrin Naz, Birol İçöz, Dilay Uçar, Ecem Kaya Demircan, Ender Taşören, Goncagül Işıktekin, Gökhan Türker, Görkem Tarhan, İbrahim Turhan, İnan Gök, Kamil Ayhan Öner, Kemal Karadeniz, Koray Yerli, Mehmet Barut, Mustafa Yılmaz, Müge Yenisu, Önder Öztemiz, R.Murat Özbir, Umut Sivas, Uzay Kocabaş ve Yağmur Türkel.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.