CHP’Lİ ALBAN: “Geçen seneden hiçbir ders alınmadı”

CHP’Lİ ALBAN: “Geçen seneden hiçbir ders alınmadı”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris’te orman yangınının kısa sürede söndürülememesine isyan etti. CHP’li Alban, “Sözün bittiği yerdeyiz. Tüm Türkiye AKP iktidarının rezaletini gördü. Geçen seneden hiçbir ders alınmadı. Gece görüşlü uçak yok, helikopter yok. İsyan ediyoruz, yeter artık diyoruz. Bu millet gerekeni sandıkta yapacaktır. Ormanlarımızı küle çevirenlerle sandıkta hesaplaşacağız” diye konuştu.

A+A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris’te orman yangınına ilişkin konuştu.

BİRİLERİ YAKIYOR BİRİLERİ SÖNDÜRMÜYOR BİRİLERİ SATIYOR

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, orman yangınlarında büyük bir rant olduğunu, Marmaris’te çıkan yangının doğal bir yangın olmadığını belirterek, “Geçen yaz Muğla’da 70 bin hektar alanlık orman yandı. Yangın söndürme uçak kiralama şirketlerine milyonlarca dolar ödendi. Ardından yanan ağaçlar birileri Türk Lirası’ndan alıp, Euro üzerinden Avrupa’ya sattı. Burada büyük bir organize işler var. Büyük bir rant var. Bizim ciğerlerimiz yanarken, birileri cebini dolduruyor.” diye konuştu.

YANGINLARDAN RANT SAĞLAYAN YANDAŞLAR VAR

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, orman yangınındaki rant zincirini şu ifadelerle anlattı:

“Birinci halka: Geçen yıl orman yangınları çıktığında envanterde yangın söndürme uçağı olmadığı için, şirketlerden uçak kiralamak zorunda kaldılar. Milyonlarca dolar bu şirketlere verildi. Soru önergeleriyle bakanlığa sorduk, ‘Yangın söndürme helikopter ve uçak kiralamalarına ne kadar ödendi 2021 yılında?” diye ama hiçbir yanıt alamadık. Birileri yaktı, bakanlığın envanterinde gece görüşlü uçak ve helikopter olmadığı için kiralama yapıldı.  Orman yangın çetesi birinci rantı buradan yiyor.İkinci halka: Yangınlardan etkilenen orman alanlarındaki zarar görmüş ağaçların kesim işi, anayasaya göre orman köylüleri ve onların kurduğu kooperatiflerce yapılması gerekirken özel şirketlere verildi. Kesimden elde edilen odun, ucuz fiyatlarla çok uluslu şirketlere satıldı. Çok uluslu bir firma, dikili satış fiyatıyla metreküpü 155 TL’den aldığı tomrukları, sadece kabuklarını soyarak yurtdışına 1 metreküpü 730 eurodan sattı. Milyarca euro vurgun yapıldı.Tüm bunlar bize gösteriyor ki, orman yangınlarından birileri milyarca liralık bir rant çetesi kurmuş. Bunları ortaya çıkarmak için Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum.”

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.