CHP’Lİ GİRGİN: “ÖĞRENCİLER SINAV GÜNÜ BAŞKA İLÇELERE GİTME ÇİLESİ YAŞAYACAK”

CHP’Lİ GİRGİN: “ÖĞRENCİLER SINAV GÜNÜ BAŞKA İLÇELERE GİTME ÇİLESİ YAŞAYACAK”

18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan üniversite sınavları öncesi açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Mart ayında TBMM’ye taşıdığı ailelerin ve öğrencilerin daha fazla sınav merkezi talebine Bakanlığın, “Sınava başvuracak potansiyel aday sayısı, bina ve salon kapasitesi, görevli sayısı, sınav merkezleri arasındaki mesafe, sınav güvenliği ve sınav maliyetini teşkil eden nakli kriterlere uygun olmadığını” cevabı ve

A+A-

18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan üniversite sınavları öncesi açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Mart ayında TBMM’ye taşıdığı ailelerin ve öğrencilerin daha fazla sınav merkezi talebine Bakanlığın, “Sınava başvuracak potansiyel aday sayısı, bina ve salon kapasitesi, görevli sayısı, sınav merkezleri arasındaki mesafe, sınav güvenliği ve sınav maliyetini teşkil eden nakli kriterlere uygun olmadığını” cevabı verildiğini açıkladı.

Bu hafta sonu yapılacak olan üniversite sınav gününün geldiğini ama Muğla’daki sınav merkezi sorununun çözülmediğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP’li Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Mart ayında TBMM’ye taşıdığı ailelerin ve öğrencilerin daha fazla sınav merkezi talebine Bakanlığın, “Sınava başvuracak potansiyel aday sayısı, bina ve salon kapasitesi, görevli sayısı, sınav merkezleri arasındaki mesafe, sınav güvenliği ve sınav maliyetini teşkil eden nakli kriterlere uygun olmadığını” cevabı verildiğini açıkladı.

“ÖĞRENCİLER SINAV GÜNÜ BAŞKA İLÇELERE GİTME ÇİLESİ YAŞAYACAK”

Milletvekili Girgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu yılki üniversite sınavlarına başvuru kılavuzunda, Muğla’dan sadece 3 merkez yer alıyor. Bütün Muğla’da sadece bu yıl mezun olacak 10 bine yakın öğrenci üniversite sınavlarına girecek.Kılavuza göre sadece Menteşe’de, Fethiye’de ve Milas’ta sınavlar yapılacak. Başta Bodrum ve Marmaris olmak üzere büyük ilçelerdeki öğrenciler sınav günü başka ilçelere gitme çilesi yaşayacak.

Ailelerin ve öğrencilerin daha fazla sınav merkezi talebini, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiğimiz soru önergesiyle Mart ayında TBMM’ye taşımıştık. Ancak Bakanlık verdiği cevapta, ‘Sınavabaşvuracakpotansiyel aday sayısı, bina ve salon kapasitesi, görevli sayısı, sınav merkezleri arasındaki mesafe, sınav güvenliği ve sınav maliyetini teşkil edennakli kriterlere uygun olmadığını’ söyledi. Kısacası, Milli Eğitim Bakanlığı ailelerin talebine kulaklarını tıkadı.

“ÖĞRENCİLERİN 1 YILI HEBA OLUYOR”

Sınav günü öğrenciler için çileye aileler içinse ekstra maliyete dönüştü. Zaten yüksek enflasyonla ailelerin perişan olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bakanlık “başka ilçede sınava gireceksiniz” diyor. Ancak hiç sormuyor: ‘yakıt fiyatını, yol parasını, konaklama maliyetini nasıl karşılayacaksınız?’ diye. Bu uygulama yüzünden, yolda bir olumsuzlukla karşılaşıp, geciktiği için sınava giremeyen öğrencilerin 1 yılını çalınıyor.

Durum buyken, Bakanlığın, Bodrum ve Marmaris uygun değil açıklamasını anlamak mümkün değil.  Soruyorum: O zaman neresi uygun? 

“İKTİDARIMIZDA AİLELERİ BU MAĞDURİYETTEN KURTARACAĞIZ”

İlk sandıktan sonra partimiz iktidara gelecek. Öğrencilerin bulunduğu ilçede sınava girmesini sağlayacağız. Aileleri bu çileden kurtaracağız. Sınava giren çocuklarımız o gün stres çekmeyecek.”

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.