CHP’Lİ KAVAK:  “AKBÜK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULDU MU?”

CHP’Lİ KAVAK: “AKBÜK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULDU MU?”

CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Akbük Koyu’nun MUÇEV’e verilmesinin ardından izin ve onayının Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yapılaşmaların ikinci şahıslara kiraya verildiği iddialarına yönelik açıklama yaptı. CHP’li Başkan Kavak, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’e, “Akbük için verilen sözler tutuldu mu?” diye sordu.

A+A-

İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda Muğla’nın Menteşe ilçesinde eşi bulunmayan doğal güzelliğe sahip Akbük Koyunun sessiz sedasız ihaleye çıkılmadan ve kazancının nereye harcandığını halen daha bilemediğimiz MUÇEV’e verilmesinin ardından, şimdi deizin ve onayının Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yapılaşmaların ikinci şahıslara kiraya verildiği iddiaları ile karşı karşıyayız.
Geçtiğimiz günlerde Akbük’teki yapılaşma sonrasında oluşan tepkilere MUÇEV temsilcisi tarafından yapılan açıklama ile gerekli izin ve onayın Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.  Hatırlanacağı gibi, 02. 07. 2020 tarihinde MUÇEV sözcülüğüne soyunan AKP İlçe Başkanının yapmış olduğu basın açıklamasına istinaden, büyük bir kaygı içerisinde ‘Turnalı’nın başına gelen Akbük’ün de başına gelecek mi?’ diye sormuştum.”
 

“MUĞLA KAMUOYU VERECEĞİNİZ YANITI MERAKLA BEKLİYOR”
Kavak, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yaklaşık 2 yıl önce AKP İlçe Başkanı Eray Çiçek, Akbük Koyu’nun bundan böyle MUÇEV tarafından işletileceğini, ikinci şahıslara kiralanmayacağını ve konuya ilişkin sözleşmenin imzalandığını açıklamıştı. Alanın ikinci şahıslara kiraya verildiği iddiaları kaygılarımızdaki haklılığı bir kez daha ortaya koydu. Akbük Koyu’nun, 2004’lü yıllardan bu yana işletilmesiyle ilgili problemlerin yaşandığı bir alan olduğunu kaydeden Eray Çiçek, söz konusu turistik alanın, ‘Bu dönemde MUÇEV tarafından işletilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk’ diye müjde vermişti. Akbük’te günübirlik tesis olarak ifade edilen noktaların bulunduğunu ve bu noktaların ‘kiraya verilmeyerek’ buraları da MUÇEV’in işleteceğini söyleyen AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, ‘Otopark sorunu çözüldü ve 3 gün önce sözleşme imzalandığını, günübirlik tesislerle ilgili de ufak bir hukuki süreç var olduğunu, bu da çözüldükten sonra bu tesislerin tamamı, MUÇEV tarafından işletilecek ve bu tesislerde yörenin insanları çalışacak’ ifadelerini kullanmıştı.  Şimdi Sayın AKP İlçe Başkanı’na soruyorum. 2 yıl önce ‘MUÇEV’in 20 yıllığına işletme hakkını aldığı koylarda ikinci şahıslara kiralanmayacak’ demiştiniz. Bu sözler tutuluyor mu? ‘Kiraya verilmeyecek’ dediğiniz halde kiralama yapıldı mı, şayet yapıldı ise o alanın işletmesi neden Muğlaspor’a verilmedi? Muğla kamuoyu vereceğiniz yanıtı merakla bekliyor.”
 

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.