ÇİĞKÖFTEM AÇILDI: “EN TATLI ACI BİZİM ACIMIZ”

ÇİĞKÖFTEM AÇILDI: “EN TATLI ACI BİZİM ACIMIZ”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Çiğköftem hizmete açıldı. Abdurrahman Alpay ve Ercan Çetinkaya işletmeciliğinde açılan Çiğköftem, Muğlalı müşterilerini bekliyor. Pandemiye rağmen işletme açmayı gazetemize değerlendiren Abdurrahman Alpay ile sizler için sohbet tadında bir röportaj gerçekleştirdik. “En tatlı acı” sloganıyla çiğköftede iddialı olduklarını söyleyen işletme sahipleri Alpay ve Çetinkaya, memleketleri Şanlıurfa’nın kültürünü...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Çiğköftem hizmete açıldı. Abdurrahman Alpay ve Ercan Çetinkaya işletmeciliğinde açılan Çiğköftem, Muğlalı müşterilerini bekliyor. Pandemiye rağmen işletme açmayı gazetemize değerlendiren Abdurrahman Alpay ile sizler için sohbet tadında bir röportaj gerçekleştirdik. “En tatlı acı” sloganıyla çiğköftede iddialı olduklarını söyleyen işletme sahipleri Alpay ve Çetinkaya, memleketleri Şanlıurfa’nın kültürünü Muğla’ya taşıdıklarını dile getirdi.

Çiğköftenin yanı sıra falafel ve içli köfte de yaptıklarını söyleyen Abdurrahman Alpay ile röportajımıza dilerseniz kendisini tanıyarak başlayalım.

-SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

İsmim Abdurrahman Alpay. Aslen Şanlıurfa’lıyım. Ercan Çetinkaya ile birlikte Menteşe’de Çiğköftem’i hayat geçirdik. 2012 yılından bu yana Muğla’da ticaret yapıyoruz. Rüya Park AVM’de Chef Biber olarak kendi markamızla pide, lahmacun ve iskender üzerine çalıştık. Pandemi aşamasında farklı bir kola yöneldik ve çiğköfte üzerine işletmeye açmaya karar verdik.

-NEDEN ÇİĞKÖFTE VE BU İŞLETMEYİ AÇMA KARARINI NASIL ALDINIZ?

Ercan arkadaşımla birlikte araştırdık. Çiğköfte markaları içerisinde konsepti geniş, en hijyenik en katkısız ve organik ve ürün yelpazesi geniş olan çiğköfte markasını bulduk.  Avrupa’da 135 şubeye ulaşmış, Türkiye’de 300’ü aşkın şubesi var. Her gelene bayilik vermeyen bir firma. Çalışama şekli Avrupa standartlarında. Bize yakın geldi ve bu markayı tercih ederek hizmete başladık. 26 Kasım 2020’de faaliyete geçtik.

-MUĞLALILARIN İLGİSİ NASIL OLDU?

Gelen yorumlar, müşterimizin tepkileri hep olumlu yönde. Çok şükür olumsuz bir durumla karşılaşmadık bugüne kadar. İnşallah bu süreçten sonra da olumsuz bir durumla karşılaşmayız.

-PANDEMİYE RAĞMEN BİR İŞLETME AÇMAYI NASIL DEĞERLENDİRİYORDUNUZ?

Evet bu konuda risk aldık. Çiğ köfte konusunda iddialıyız. El elden üstündür mantığıyla herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizde bu konuda iddialıyız. Daha iyi olacağımıza inanıyoruz çünkü işimizi severek yapıyoruz.

-SİZİN ÇİĞKÖFTENİZİN ÖZELLİĞİ NEDİR, MUĞLALI NEDEN SİZİ TERCİH ETMELİ?

Bizim çiğköftemizin içinde aşkımız, sevgimiz var. Biz Urfalıyız. Çiğköfte Urfa’ya ait bir yemek olduğu için işin özünü biliyoruz. Özellikle ev biberi kullanıyoruz. Biber zaten kendi üretimimiz. Urfa biberinin kullanılması ayrı bir tat veriyor. Urfa biberinin özelliği mideye hiçbir rahatsızlık vermez. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey. Ateşin yasaklanması çiğköftenin bulunmasına neden olmuştur. Ateşsiz ilk kez bir yemek yapılmıştır o da çiğköftedir. O da Urfalıların bulduğu bir şeydir. Bir nebze kendi kültürümüzü de Muğla’ya taşımış olduk.

-MENÜNÜZDE BAŞKA NELER VAR?

Çiğköfte başta olmak üzere falafel, içli köfte ve suflemiz de mevcut.  Porsiyon, dürüm, aile paketleri ve menülerimiz var. ‘En tatlı acı bizim acımız’ sloganıyla bu konuda iddialıyız.

-MUĞLALILARA SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Bize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Şuana kadar olumsuz bir durum yaşamadık. Bundan sonraki süreçte de yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Bizimle bu güzel röportajı yaptığınız için de teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.