ÇİMENTO FABRİKASI DAVASINDA YENİ GELİŞME: MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

ÇİMENTO FABRİKASI DAVASINDA YENİ GELİŞME: MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası projesine verilen ÇED olumlu kararının iptali için açılan davada mahkeme dava açma süresinin 2015 yılında dolduğunu gerekçe göstererek davayı reddetti.

A+A-

Bayır Mahallesi ile Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası projesine verilen ÇED olumlu kararının iptali için açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

ÇED olumlu kararının iptali için açılan davada mahkeme dava açma süresinin 2015 yılında dolduğunu gerekçe göstererek davayı reddetti.

Menteşe Kent Konseyi’nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Çimento fabrikasına karşı ÇED olumlu kararının iptali için açtığımız davada mahkeme ön incelemeleri tamamlamış, davalı Bakanlığın sunduğu bilgi ve belgeleri de inceledikten sonra dosyayı esastan incelemeye ve bu doğrultuda keşif ve bilirkişi incelemesi yapmaya karar vermişti. Bu amaçla Naip hakim atayarak davacılara keşif ve bilirkişi ücretini yatırmak üzere kesin süre de vermişti. Bu yönüyle  mahkeme dosyayı esastan inceleme hazırlıklarını tamamlamış, geldiğimiz aşamada keşif ve bilirkişi masrafları süresinde yatırıldıktan sonra ve dosyaya da tek bir yeni bulgu girmemişken mahkeme esastan inceleme kararından vazgeçmiş bu yöndeki hazırlıklarını iptal etmiş ve davamızı dava açma süresinin 2015 yılında dolmuş olduğu gerekçesiyle reddetmiştir” denildi.

Menteşe Kent Konseyi, MUÇEP Menteşe Meclisi, Deştin Çevre Platformu ve Bayır Çevre Komitesi’nce 13 Mayıs Cuma günü saat 15.30’da Muğla İdare Mahkemesi önünde konuya ilişkin basın açıklaması yapılacak.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.