Çıntar’ın kilosu 45 TL

Çıntar’ın kilosu 45 TL

Sinan BoyacıMenteşe’nin meşhur Perşembe Pazarı’nda kışlık meyveler ve sebzeler tezgâhlara indi. Havaların soğumasıyla birlikte sebze ve meyveler tezgâhlarda yerini almaya başladı. Kış ayların vazgeçilmezi brokoli, ıspanak, kereviz, dolmalık biber gibi sebzelerin, muz, nar, mandalina ve portakal gibi meyvelerin ön plana çıktığı Perşembe Pazarı’nda çıntarın da tezgâhlarda olması vatandaşların ilgisini çekiyor.Pazar tezgâhlarında çıntar...

A+A-

Sinan Boyacı

Menteşe’nin meşhur Perşembe Pazarı’nda kışlık meyveler ve sebzeler tezgâhlara indi. Havaların soğumasıyla birlikte sebze ve meyveler tezgâhlarda yerini almaya başladı. Kış ayların vazgeçilmezi brokoli, ıspanak, kereviz, dolmalık biber gibi sebzelerin, muz, nar, mandalina ve portakal gibi meyvelerin ön plana çıktığı Perşembe Pazarı’nda çıntarın da tezgâhlarda olması vatandaşların ilgisini çekiyor.

Pazar tezgâhlarında çıntar kilogram fiyatı 45 TL ile 50 TL arasında alıcı buluyor. Pazar esnafı, bu sene yağış olmadığı için çıntarın geçen senelere göre fazla yetişmediğini, bu sebeple fiyatların yüksek olduğunu söylüyor.

Portakal ve mandalinanın da çok ilgi gördüğünü söyleyen Pazar esnafı Perşembe Pazarı’nda yaz meyveleri yerini kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinin yer aldığını söyledi.

Öte yandan havaların soğumasıyla birlikte C vitamini talebi üzerine vatandaşlar kış meyvelerine talep göstermeye başladı.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.