ÇOCUKLARIN TESLİMİNE YÖNELİK YENİ UYGULAMADA PİLOT İLLERDEN BİRİ DE MUĞLA

ÇOCUKLARIN TESLİMİNE YÖNELİK YENİ UYGULAMADA PİLOT İLLERDEN BİRİ DE MUĞLA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Çocuk Teslimi Ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması’na ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde yerine getirilmesine yönelik uygulama Muğla’nın da dahil olduğu 11 il merkezinde başladı.Muğla’da merkez...

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Çocuk Teslimi Ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması’na ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde yerine getirilmesine yönelik uygulama Muğla’nın da dahil olduğu 11 il merkezinde başladı.

Muğla’da merkez ilçe Menteşe ve Ula’da olarak belirlenen uygulama; Adıyaman, Elâzığ, Erzurum, Gümüşhane, Kırıkkale, Kırşehir, Mardin, Muğla, Sivas, Tekirdağ ve Uşak’ta uygulanmaya başlayacak.

Konuya ilişkin Muğla Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde basın açıklaması yaptı.

Başsavcı Yağcı şu ifadelere yer verdi:

“11 il ile birlikte Muğla merkezimizi hizmete açıyoruz. Bildiğiniz gibi evlilikler sona erdiğinde aileler çocuklarla ilgili planlamalar yapmak zorundalar. Velayet eşlerden birine veriliyor. Diğer eş çocukla görüşme hususunda mahkemenin yaptığı planlamaya uymak zorunda. Bununla ilgili çocuk teslimi eskiden icra müdürlüklerimiz vasıtasıyla yapılıyordu ancak bu çeşitli sıkıntılara yol açıyordu. 30 Kasım 2021 tarihinde yapılan yasal düzenleme ile bugünden itibaren 11 pilot ilde yıl sonuna kadar bütün illerimizde faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Bu iş Başsavcılığımız bünyesinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine verildi. Müdürlüğümüz bünyesinde bu konuda yeterlilikleri olan, eğitim almış olan psikologlarımız, sosyal çalışanlarımız var. Bunların planlaması ile sorunsuz bir şekilde çocuğun menfaatine en uyacak tarzda, bir takım sosyal sıkıntıları adli olaylara da sebebiyet vermeyecek tarzda yeni bir sistem ile çalışmaya başlıyoruz. Hepimiz için hayırlı olsun. 7/24 saat esasıyla burası hizmet verecek. Yoğunluğun ne olduğunu zaman içerisinde göreceğiz. Mahkemelerin planladığı görüş ve saatlerine göre arkadaşlarımız burada çocuk teslim işlemlerini gerçekleştirecek.”

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.