Çöp dağları Bayır’ı tehdit ediyor

Çöp dağları Bayır’ı tehdit ediyor

Buse Nil TokurMuğla ilinin Büyükşehir statüsü kazandığı tarih olan 2014 yılına kadar belde belediyesi olan, 2014 yılından sonra ise, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı mahalleye dönüşen Bayır’ın oksijen deposu konumundaki Yumaklı mevkiine atılan çöpler, vatandaşların tepkisine neden oluyor.Bayır Barajı yakınında bulunan ve yöre halkına ait ekili alan ve evlerin bulunduğu Yumaklı mevkiindeki yol kenarlarına gelişigüzel atılan...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla ilinin Büyükşehir statüsü kazandığı tarih olan 2014 yılına kadar belde belediyesi olan, 2014 yılından sonra ise, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı mahalleye dönüşen Bayır’ın oksijen deposu konumundaki Yumaklı mevkiine atılan çöpler, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bayır Barajı yakınında bulunan ve yöre halkına ait ekili alan ve evlerin bulunduğu Yumaklı mevkiindeki yol kenarlarına gelişigüzel atılan çöplerden dolayı adeta çöp dağları oluşmuş durumda.

Daha önce Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunduğu öğrenilen Yumaklı mevkiinin daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği ve bu devir gerçekleştirilirken söz konusu bölgenin ıslah edilerek, ağaçlandırılmasının şart koşulduğu ileri sürüldü.  

Vatandaşların ekip biçtikleri tarla ve evlerine gittikleri yol üzerinde bulunan çöpler, çevre kirliliğinin yanı sıra, sağlığı da tehdit ediyor.

Bayır Mahallesi’nde yaşayan ve tarlası için söz konusu alandan geçmek durumunda kaldığını ifade eden 69 yaşındaki Haydar Esen, “Yeter artık çektiğimiz bu rezalet” diye isyan etti.

Çöplüğün temizlenmesi için çok önceden dönemin Bayır Belediyesi’ne müracaat ettiklerini ancak sonuç alamadıklarından yakınan Haydar Esen isimli vatandaş, söz konusu alanın daha önce çöplük alanı olarak tahsis edildiğini ancak durum böyle bile olsa çöplerin atıldığı alanın çöplük olarak kullanılmasının uygun olmadığından söz etti.

Haydar Esen, “Yaklaşık 10 yıldır bu alan çöp yığınlarının işgali altında. Çöpleri buraya gelişigüzel ve kaçak bir şekilde atıyorlar. Sanayi atıklarından tutun, inşaat malzemelerine kadar, ne ararsanız burada mevcut. Hatta işkembe, kelle gibi hayvan artıklarını bile görmeniz mümkün. O zaman pis kokudan dolayı buradan geçmeniz bile mümkün olamıyor. Bu yörenin kendine has bir havası ve doğası var. Bu kirlilik yüzünden inanın içimiz yanıyor” dedi.

“Alacak oksijenimiz kalmadı” diyen Esen, “Burası temizlensin, oksijen alanımız bize geri verilsin. Bu çöplerin hemen yanında vatandaşın ekip biçtiği tarlaları ve evler var. Bu çöpler mikrop saçıyor. Buralar temizlensin ve ağaçlandırılsın istiyoruz. Burası 10 yıldır belki bir kere temizlendi sonra aynı şekilde çöpler atılmaya devam etti. Kendim temizleme imkânım olsa inanın ben temizleyeceğim ama bu kadar çöpü tek başıma temizlememe imkân yok” diye konuştu.

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.