Coronavirüsü atlatan Dere: “Karantinada kendi iğnemi kendim yaptım”

Coronavirüsü atlatan Dere: “Karantinada kendi iğnemi kendim yaptım”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşanan 55 yaşındaki Abbas Dere, geçtiğimiz ay Coronavirüse yakalandı. Yaşadığı süreci Muğla Postası’na anlatan Abbas Dere, 14 gün zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Sağlık sisteminin iyi olmadığını ifade eden Dere, sağlıkçıların kendisiyle ilgilenmediğini ve doktoru tarafından verilen iğneyi kendisi yaptığını anlattı.https://www.muglapostasi.com.tr/wp-content/uploads/2020/12/Blue-and-Black-Breaking-News-Twitter-Post-1.mp4 İlk...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşanan 55 yaşındaki Abbas Dere, geçtiğimiz ay Coronavirüse yakalandı. Yaşadığı süreci Muğla Postası’na anlatan Abbas Dere, 14 gün zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Sağlık sisteminin iyi olmadığını ifade eden Dere, sağlıkçıların kendisiyle ilgilenmediğini ve doktoru tarafından verilen iğneyi kendisi yaptığını anlattı.

https://www.muglapostasi.com.tr/wp-content/uploads/2020/12/Blue-and-Black-Breaking-News-Twitter-Post-1.mp4

 İlk olarak eklem ve bel ağrısı şikâyetiyle acile giden Abbas Dere, şikâyetlerine rağmen Covid-19 testi yapılmadan ilaç verilerek evine gönderiliyor. Daha sonra ilaçların hiçbir faydası olmadığını anlayan Dere, semptomlarının daha artmasının ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidiyor. Orada Covid-19 testi olan Dere, KYK yurdunda karantinaya alınıyor.  

Karantinaya alındıktan sonra hiçbir doktorun ilgilenmediğini söyleyen Abbas Dere, “Benim testim pozitif çıktından sonra KYK yurduna kendi aracımla gittim. Ben eşime çocuklarıma bulaştırmak istemediğim için hastanede yatmak istemiştim. Ama yeterli yer olmadığı için beni yurda yerleştirdiler. Kimse ilgilenmedi. Normalde iğneyi sağlıkçıların yapması gerekmez mi? Çok garip bir durumdu. Bana iğneyi kendinde yapabilirsin dediler.  Ben, bana nasıl yapıldığını gösterirseniz o şekilde yaparım dedim. Yurtta yemeğimizi karşıladılar ama sağlıkçılar ilgilenmedi. 10 gün boyunca kendi iğnemi kendim yaptım. Bir günde 16 tane hap içiyordum. Ankara’dan her gün beni arıyorlardı aile hekiminizin sizinle ilgileniyor mu diye. Onun haricinde çok kötüydü. Aile hekimimiz Ayhan Bey her gün aradı. Karantina sürem bittikten sonra yeniden test yapılacak sandım ama yapılmadı. HES kodunu sorgulayarak bakabilirsin dediler. Sorgulattık, ben gidiyorum o zaman dedim ve çıktım. Kimse bunu takip etmedi. Sağlık sistemi çok kötü. Allah kimseyi bu süreci yaşatmasın” şeklinde konuştu.

“İLK GÜN GELMİŞLER, BİR DAHA GELEN OLMAMIŞ”

Ailesinin de Coronavirüs testinin pozitif çıktığını anlatan Abbas Dere, “Benden sonra eşimde test yaptırdı. Onunda testi pozitif çıkınca onlar evde karantinaya alındı. Ailem 14 gün evde kaldı. Filyasyon ekibi bir kere ilaç getirmek için gelmiş bir daha da gelen giden olmamış. Ben yurtta eşim evde karantinada kaldık ama çok saçmaydı. Ailecek evimizde karantinada kalabilirdik. Eşimin ihtiyaçlarını oğlumuzun arkadaşları karşıladı. 14 günlük karantinanın sonunda takip etmediler. Bir daha test yapmak için gelmediler. İkinci bir test olmadı eşim. İlk gün gelmişler, kapının önünden ilaç vermişler, bir daha filyasyon ekibi falan gelmemiş. Biz, soru sormasak, ilgilenmesek gerçekten kimsenin umurunda değiliz. Şu anda üzerimde hafif bir kırgınlık kaldı. Bazı şeyleri yaşayınca insan daha iyi anlıyor” şeklinde konuştu.

“ALLAH KİMSEYE BÖYLE BİR SÜREÇ YAŞATMASIN”

Coronavirüsü atlatmış biri olarak tavsiyelerde bulunan Dere, “Ben herkesin maske takmasını öneririm. Özellikle eldiven kullansınlar. Mesafeyi de korusunlar. Bir kişi en ufak bir şeyden şüpheleniyorsa hastaneye gidip mutlaka test yaptırsın. Bilmeden Coronavirüse yakalanan çok kişi var. Bu normal bir grip değil. Allah kimseye böyle bir süreç yaşatmasın” dedi.

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.