Afrobeat, etio-caz ve Anadolu funk gibi kendine özgü müzik tarzlarını yeni yaklaşımlarla Türk caz sahnesine taşıyan Deli Bakkal, çok sesli kadrosuyla, renkli sahne performanslarına imza atarak müziğin özgürleştirici gücünü izleyici ile birebir paylaşmaya Gümüşlük'te devam etti. Geçtiğimiz akşam Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde gerçekleşen konser, Bodrumlu caz tutkunlarını bir araya getirdi. Hava muhalefeti nedeniyle denize 'sıfır' kurulan sahne bu defa yine festival merkezinde bulunan Toprak Ev'in önüne kuruldu. 2 saat boyunca farklı tarzlarıyla sahnede kalan Deli Bakkal, minderlerin üzerinde konser izlemenin keyfini çıkaran seyirciyi kendine hayran bıraktı.

ÇOK SESLİ BİR KADRO

Vokalde Emrecan Ağtaş, trompette Kıvılcım Konca, tenor saksafonda Özgün Tuncer, gitarda Mehmet Korkmaz, klavyede Yiğit Tornacı, basgitarda Doğancan Vural, perküsyonda Barış Yalaz ve davulda Emre Uyar'dan oluşan Deli Bakkal, Tarla Records etiketiyle 'Salı Pazarı', 'Tellal' ve 'Cebelitarık' başlığı ile yayınladığı parçalarını Bodrumlu caz izleyicisi için seslendirdi. Deli Bakkal, Cebelitarık'tan gelen Afrika ezgilerini Anadolu'nun yerel sesleriyle harmanladığı 'Kime Kime Bu?' ile sahnede harika bir performans sergiledi.

Deli Bakkal, 'Big Band' olarak tanımlanabilecek çok sesli yapısı içerisinde; trompet, saksafon, trombon, vokal, klavye, gitar, bas, vurmalı ve davul enstrümanlarından oluşan geniş bir kadroya sahip. Caz, funk ve füzyon ağırlıklı şarkılarında hem modern müzik hem de nostaljik izlere yer veren Deli Bakkal, Fela Kuti, Barış Manço, Budos Band ve Mulatu Astatke gibi isimlerin şarkılarına, festival sahnesinde de yer verdi. Gecenin sonunda Deli Bakkal, Bodrumlu caz izleyicisi tarafından ayakta alkışlandı.

SİNGAPURLU PİYANİST CONGYU WANG GÜMÜŞLÜK’TE FESTİVALİN KONUĞU OLACAK

Gümüşlük Müzik Festivali, Klasik müzikseverlerin merakla beklediği ve eleştirmenlerce, “Tam bir müzisyen, hassas bir sanatçı ve son derece yetenekli genç bir piyanist” olarak nitelendirilen Congyu Wang konseriyle, Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda devam edecek.

22. Gümüşlük Müzik Festivali, 21 Ağustos Perşembe akşamı saat 21.15'te, bu defa dünyaca ünlü Congyu Wang'ı 25 asırlık tarihi taş ocağına konuk edecek. Resitalist, eşlikçi ve oda müzisyeni olarak beğeni toplayan uluslararası üne sahip Singapurlu solist Congyu Wang, 1200'den fazla resitalde yer almış bir piyanist. Congyu Wang, son derece zorlu repertuvarlarda göz alıcı performanslar sunmasıyla ün kazanmış. Wang'ın geniş repertuvarında, 30 piyano konçertosu, Chopin ve Poulenc'in tüm solo piyano eserleri yer alıyor.

USTALIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ KONSER VERECEK

Gümüşlük Müzik Festivali, 11 – 22 Ağustos tarihleri arasında Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında düzenlenen Piyano Ustalık Sınıfı’nın ikincisine sahne oluyor. Mezunlar, 22 Ağustos’ta verecekleri konser sonrasında sertifika alacak.

22. Gümüşlük Müzik Festivali programında yer alan sonraki konserler:

21 Ağustos Congyu Wang (Singapur) Antik Taş Ocağı

22 Ağustos Gümüşlük Festival Akademisi-Piyano Konseri 2 Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev

24 Ağustos “After-Life Öteki Dünya” // Mehmet Tekin - ‘Junk Poetica’ - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Sergi

Datça'da devrilen ağaç dalları 2 araca zarar verdi
Datça'da devrilen ağaç dalları 2 araca zarar verdi
İçeriği Görüntüle

02 Eylül Rebekka Hartmann & Atakan Sarı (Almanya- Tükiye) Antik Taş Ocağı

03 Eylül Escarteen Sisters (İspanya) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi

04 Eylül Ruda Krua (Hollanda) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi

05 Eylül “After-Life Öteki Dünya” // Eşref Yıldırım - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Enstalasyon

06 Eylül Gümüşlük Festival Akademisi-Keman Konseri Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev

09 Eylül Gülsin Onay (Türkiye) Kapanış Konseri - Antik Taş Ocağı

Muhabir: YELDA ERGEZEN