“Demirtaş Mermer” müşterilerini bekliyor

“Demirtaş Mermer” müşterilerini bekliyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde Gürbüz Halil Demirtaş’ın işletmeciliğinde “Demirtaş Mermer” hizmete açıldı. Mezar taşından kapı eşiğine kadar mermer üzerine birçok hizmet veren Demirtaş, çıraklıktan bu yana yaptığı mesleğini kendi iş yerini açarak taçlandırdı. Muğlalı müşterilerini bekleyen Demirtaş, işini çok sevdiğini söyleyerek, meslekte eleman yetişmemesinden yakındığını dile getirdi.Bizde Muğla...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde Gürbüz Halil Demirtaş’ın işletmeciliğinde “Demirtaş Mermer” hizmete açıldı. Mezar taşından kapı eşiğine kadar mermer üzerine birçok hizmet veren Demirtaş, çıraklıktan bu yana yaptığı mesleğini kendi iş yerini açarak taçlandırdı. Muğlalı müşterilerini bekleyen Demirtaş, işini çok sevdiğini söyleyerek, meslekte eleman yetişmemesinden yakındığını dile getirdi.

Bizde Muğla Postası olarak, siz değerli okuyucularımız için mermer ustası Gürbüz Halil Demirtaş ile bir röportaj kaleme aldık. Dilerseniz röportaja kendisini tanıyarak başlayalım.

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Gürbüz Halil Demirtaş. 34 yaşındayım ve Muğlalıyım. Demirtaş Mermer işletme sahibiyim.

-Mermercilik mesleğine ne zaman ve nasıl başladınız?

Ben bu mesleğe 2000 yılında babam sayesinde başladım. Bir arkadaşının yanına çırak olarak başlattı beni. Çalış, meslek öğren dedi. Yıllarca başkalarının yanında çalıştım. Yaklaşık 1 ay öncede Demirtaş Mermer olarak kendi iş yerimi faaliyete geçirdim.

-Demirtaş Mermer olarak hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Mezar taşı, mutfak tezgahı, kapı ve pencere eşiği, basamak hizmetlerini veriyoruz. Fabrikadan alıyorum hazırlanmış malzemeyi burada ebatlara göre kesip biçiyorum. Bizim mesleğimiz biraz işçiliğin ön planda olduğu bir iş.

-Mesleğinizi severek yapıyor musunuz?

Bizim meslek sevilmeden yapılacak bir iş değil. Gerçekten yorucu ve zahmetli bir iş. Çok seviyorum bu mesleği. Severek çalıştığım için ortaya güzel işler çıkartıyorum. Ben sırf merakımdan ilerledim zamana kadar. Kimse bana iş göstermedi. Ustam beni iş yerinde yalnız bıraktığı zaman kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışırdım. İzleye izleye zamanla öğrendim. Bir de o zamanlar bir iş öğrendiğim zaman haftalığım artardı. Ondan da heveslendim biraz. Ne kadar iş öğrenirsem o kadar mutlu olurdum.

-Mesleğinizin zorlukları neler?

Her mesleğin olduğu gibi bizim mesleğimizin de zor yanları var tabi. Bir kere kararsız müşteriye hizmet vermek çok zor. En büyük sıkıntımız eleman bulamıyoruz. Aileler, zor bir meslek olduğu için çocuklarını bu tarz yerlere göndermek istemiyorlar. Sadece bu meslek için konuşmuyorum ama sanayide artık hiçbir eleman yetişmiyor. Çırak yetişmiyor. Çıraklık Eğitim okulunun en son çırağı benim belki de. Üretim sektörüne talep yok. Bizden sonra bu meslekleri devam ettirecek kimse kalmayacak. Eğitimdeki 4+4+4 sistemi zaten tüm esnafı bitirdi. Bir okuldan mezun olduktan sonra çocuğa ne öğretebilirsin ki. Eskiden yazları çocuklar sanayiye verilir, kışın okula gidilirdi. Şimdi herkes hazır yemeğin peşinde. Kimse bir şeylere emek vermek istemiyor.

-Son olarak Muğlalılara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben işimi severek yapıyorum. Sanayide hizmet vermeye başladık. Mermere dair her türlü hizmetimiz var. Kaliteli ve uygun fiyatlarda Muğlalıların hizmetindeyiz. Yeni iş yerimiz Muğla’mıza hayırlı olsun. Müşterilerimizi bekliyoruz.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.