‘DEPREM ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI’ OLUŞTURULDU

‘DEPREM ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI’ OLUŞTURULDU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların anısına Muğla’nın Menteşe ilçesi Düzeyn Mevkiinde ‘Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu ve 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

A+A-

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşın anısına, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce Menteşe ilçesi Düzeyn Mevkiinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

site-taslak-086.jpg

Programa; Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Erol Ürküt, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Neslihan Yılmaz, il müdürleri, kurum çalışanları, öğrenciler ve depremzede misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak yaptı.

site-taslak-087.jpg

Yaprak, “Ülkemizin asrın fekaleti ile karşı karşıya kalması sebebiyle ‘Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’ tahsis edilerek, deprem şehitlerimizi her ilimizde yaşatalım istedik. 6 Şubat’ta medyana gelen depremde devletimiz eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sergilemiş ve sergilemeye de devam etmektedir. En kısa sürede yaralarımızın sarılacağına inancımız tamdır. Bu felaket nedeniyle bu yılki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramında deprem felaketinde şehit olan vatandaşlarımız için fidanları toprakla buluşturduk. Onların acılarını en kalbi duygularla paylaşıyor, depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

site-taslak-088.jpg

“FİDANLARIMIZ YEŞERDİKÇE UMUTLARIMIZ DA YEŞERECEK”

Ailesinin de Adana’daki depreme yakalandığını belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ise, “6 Şubat’ta 11 ilimizde büyük bir felaket yaşadık. Yüreklerimiz yandı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ülkemiz 81 iliyle 84 milyon vatandaşımızla bu acıyı paylaştı. Allah daha büyük acılar yaşatmasın. Adanalı biri olarak ailem de bu depremi yaşadı. Yaşadıkları travmadan dolayı evlerine girmekte zorlanıyorlar. Muğla’mızda elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımızı misafir etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için umutlu olmak zorundayız. Bu sebeple fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Fidanlarımız yeşerdikçe umutlarımız da yeşereceğini temenni ediyorum. Güzel Muğla’mızda fidanlarımız inşallah bize umut verir. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından deprem şehitleri ve tüm şehitler için 41 Evler Camii imamı Yadigar Ceylan tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’nda protokol ve katılımcılar tarafından 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

 

Bu haber toplam 351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.