DİKKAT EDİN KALEMİNİZ SİZİ VURMASIN

DİKKAT EDİN KALEMİNİZ SİZİ VURMASIN

Gazeteci kimdir, gazetecilik nedir? Gazetecilik, gazetecinin yaptığı iş midir sadece?Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir.Gazetecinin görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir.Tekrar edelim mi? Habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılan metindir.Biliyorum demek yetmez. Her ne kadar bilgiye ulaşmak...

A+A-

Gazeteci kimdir, gazetecilik nedir? Gazetecilik, gazetecinin yaptığı iş midir sadece?

Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir.

Gazetecinin görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir.

Tekrar edelim mi? Habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılan metindir.

Biliyorum demek yetmez. Her ne kadar bilgiye ulaşmak için elinden geleni yapsan da bilginin sınırı, ucu yoktur.

Bilginin sınırsız olduğunu kabul edip, sürekli kendimizi güncellemeli ve geliştirmeliyiz.

Daha yolun başında o kadar çok bilgili meslektaşım var ki o sınırlarına hayran oluyorum. Benden büyük her meslektaşıma üstadım dedim, küçüğüme ise sayın meslektaşım dedim. Ya onun seviyesinde oldum ya da benden hep üstte gördüm.

Fakat o ki bazı üstatlarımızın ya gözünü korkuttuk ya da hiçe sayıldık.

Hiçe saydılarsa yazık… Gözünü korkuttuysak korkmasınlar biz 5 kadın gazeteci kimsenin ayağını kaydırmaya gelmedik. Sevdiğimiz işi, adabıyla öğrenip, ahlakıyla yapmaya geldik.

Aynı çatı altında çalışan 5 kadın gazeteci diyorum…

Kadın meslektaşlarım yazıma alınmasın onlar ne olursa olsun bu meslek hayatımızda bizim rakibimiz, özel hayatımızda ise saygı duyduğumuz insanlar.

Hisler karşılıklı mı bilmem ama unutmayın ki sevgili okuyucular, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.

Saygı yoksa, sevgi de yoktur.

Umarım bu hayatta herkes hak ettiği yere gelir. Ülkemizde adalet olmayabilir ama benim Allah’ın adaletine inancım tam.

###

Bir zamanlar üstatlarımız yaptığımız haberleri köşelerine, sosyal medyalarına taşırken ne olduysa şimdi haberimizi değil adımızı anmaz olmuşlar.

Daha yolun başındayız. Dedim ya bilgi sınırsız, bilgi emek ister, güç ister, araştırmak ister, öğrenilmek ister. 40 yaşına da gelsem   hiçbir zaman ‘ben iyi bir gazeteciyim’ demeyeceğim ama ömrüm yeterse, dedirteceğim.

###

Elimizde telsiz, her duyduğumuzu yazsaydık belki daha mı çok popüler olurduk ya da üstatlar tarafından koruma çemberine alınsaydık daha mı saygı duyulurduk?

Ben bu yola adım attığımda farklı meslek sektörlerinde çalışarak geldim. Eminim meslektaşlarımda anasının karnından ‘ben gazeteciyim’ diyerek doğmamıştır.

Yani kısacası herkes aynı zaman dilimlerinde gazetecilik sektörüne başlamadı ama kendi yolunu kendi çizdi. Çizmeye de çalışıyor.

İnsanları yolundan döndürmeyin. Onları olumsuz etkilemeyin. Elbette eleştiriye açık olunması gerekirken, saygı çerçevesinde her şey mubahtır unutmayın.

Okuyucu ol, yazar ol, muhabir ol… hangi sektörden olursan ol eleştirdiğiniz kadar eleştirilmeye de açık olun. Saygının, üslubun esiri olun. Emeğin, emekçinin kıymetini bilin.

###

Unutmayın, üslup, en kanlı silahtır.

Dikkat edin kaleminiz sizi vurmasın!

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.