Dil ve Konuşma Terapisti Durtuluk, görevine başladı

Dil ve Konuşma Terapisti Durtuluk, görevine başladı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan, 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Dil ve Konuşma Teraspisi bölümünden mezun olan Fatma Durtuluk görevine başladı.Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir?İletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ve bozukluklarının önlenmesini, tanılanmasını, değerlendirilmesini, rehabilitasyonunu sağlayan, dil ve konuşma terapisi alanının bilimsel araştırmaları ile ilgilenen; sağlıklı, hasta veya engelli...

A+A-

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan, 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Dil ve Konuşma Teraspisi bölümünden mezun olan Fatma Durtuluk görevine başladı.

Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir?
İletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ve bozukluklarının önlenmesini, tanılanmasını, değerlendirilmesini, rehabilitasyonunu sağlayan, dil ve konuşma terapisi alanının bilimsel araştırmaları ile ilgilenen; sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasını hedefleyen ses bozukluklarının değerlendirilme ve terapi sürecinde hizmet veren bir sağlık mesleği dalıdır.
Dil ve Konuşma Terapistinin Çalışma Alanları Nelerdir?

Gecikmiş konuşma, gelişimsel dil bozuklukları, konuşma sesi bozuklukları (artikülasyon bozukluğu/fonolojik bozukluk), otizm ve/veya sendroma bağlı oluşan dil bozuklukları (otizm, down sendromu), akıcı konuşma bozuklukları (kekemelik/hızlı bozuk konuşma), motor konuşma bozuklukları (apraksi, dizartri), dudak damak yarığına bağlı oluşan konuşma bozuklukları, edinilmiş dil bozuklukları (afazi), ses bozuklukları (vokal fold paralizisi, nodül, polip vb.) yutma bozuklukları.

Dil ve konuşma terapistine başvurmak isteyen bireylerin öncelikle kulak burun boğaz, Çocuk psikiyatri veya nöroloji polikliniklerine başvurmaları gerekmekte. Bu polikliniklerde değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilecekler.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.