Disleksiye farkındalık için harekete geçtiler

Disleksiye farkındalık için harekete geçtiler

Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe İlçesi’nde yaşayan Dislektik bir birey olan Yönelt Koleji 6. sınıf öğrencisi Ilgın Durmuş ve sınıf öğretmeni Aylin Bal, Akademi Disleksi' nin başlattığı “Go Red For Dyslexia” (Disleksi için kırmızıya git) farkındalık projesiyle dikkat çekmek için video çekerek harekete geçti. Disleksinin farkındalık olduğunu vurgulayan Durmuş, “Disleksi sen yenik, biz galip” mesajı verdi.Ilgın Durmuş ve Aylin Bal,...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde yaşayan Dislektik bir birey olan Yönelt Koleji 6. sınıf öğrencisi Ilgın Durmuş ve sınıf öğretmeni Aylin Bal, Akademi Disleksi' nin başlattığı “Go Red For Dyslexia” (Disleksi için kırmızıya git) farkındalık projesiyle dikkat çekmek için video çekerek harekete geçti. Disleksinin farkındalık olduğunu vurgulayan Durmuş, “Disleksi sen yenik, biz galip” mesajı verdi.

Ilgın Durmuş ve Aylin Bal, çektikleri videoda şu ifadelere yer verdi: “İnsan sadece başa gelince mi öğrenir? Dislektik bir çocuğu hasta, yazamaz, okuyamaz gibi etiketlerle ötekileştirmeden önce lütfen biraz okuyup, araştırın. Bunu yapmanız için de çocuğunuzun ya da sınıfınızda bir öğrencinin disleksi olmasına gerek yok. Bilmiyor, araştırmıyor ya da uzmanlara yönlendirmiyor olmanızın sonuçlarını sadece çocukların üstlenmesi hiç adil değil! Disleksinin hastalık, dahilik, zihinsel gerilikle ilgili olmadığını bilmek bile sağlıklı bir süreç için önemli bir adım. Bu küçücük adım sağlıklı yönlendirme, doğru yaklaşım, yasal haklarını korumak konusunda çok önemli kapıları açacaktır. Aksi takdirde eğitim hayatı kırmızı çarpılarla düzeltmelerle sürüp gidecektir. Dislektik çocukların hayatında kırmızıya güzel anılar biriktirmek üzere herkesi Akademik Disleksi' nin başlattığı Go Red For Dyslexia farkındalık projesiyle harekete geçmeye davet ediyoruz. Disleksi sen yenik, biz galip.”

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.