Donan Değirmen Suları Görsel Şölen Oluşturdu

Donan Değirmen Suları Görsel Şölen Oluşturdu

SEVİL OLUÇMuğla'nın Kavaklıdere İlçesi Çatak Mahallesi’ndeki Osmanlı Devleti döneminden beri ayakta kalan ve günümüzde hala çalışmaya devam eden yaklaşık 350 yıllık Huyta Su Değirmeni kış aylarında görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında suların artmasıyla değirmenin dev borularından taşan sular soğuk havada dondu. Kışın eksi 6 dereceyi bulan soğuk havada donan suların manzarasında pek çok vatandaş fotoğraf çektirmek...

A+A-

SEVİL OLUÇ

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi Çatak Mahallesi’ndeki Osmanlı Devleti döneminden beri ayakta kalan ve günümüzde hala çalışmaya devam eden yaklaşık 350 yıllık Huyta Su Değirmeni kış aylarında görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında suların artmasıyla değirmenin dev borularından taşan sular soğuk havada dondu. Kışın eksi 6 dereceyi bulan soğuk havada donan suların manzarasında pek çok vatandaş fotoğraf çektirmek için Değirmen'e ziyarette bulundu.

Değirmen'in sahibi Sabri Yılmaz, yaklaşık 350 yıllık tarihi Huyta Su Değirmeni'nin yaz kış pek çok ziyaretçi ağırladığını, ziyaretçilerin hem buğday ve mısır öğütmek hem de turistik gezi yapmak amacıyla geldiklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.