Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü
Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü
İçeriği Görüntüle

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden tarımda kalkınma ve gelişme adına yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’ında katıldığı deneme uçuşu, 8 dakikada tamamlandı. Gerçekleştirilen ilaçlama tekniği ile insan gücünden, zamandan, yakıttan ve ilaç maliyetinden büyük oranda tasarruf sağlanması hedefleniyor. Ayrıca dronilaçlaması ile sağlıklı gıda için aşırı ilaçlamanın da önüne geçilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, doğru ilaçlama ve gübreleme takvimi çıkarttıklarını, bu takvime uygun doğaya ve çevreye uyumlu nitelikteki ilaç ve sıvı gübrelerle üreticilerin hizmetinde olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Artan yakıt maliyetleri, enerji maliyetleri nedeniyle hem belediyemizin hem de yerel üreticimizin üretimine bir nebze katkı sağlamayı amaçlayarak zirai ilaçlamayıdron ile gerçekleştirmeyi planladık. Zeytin bahçelerinde, mandalina bahçelerinde, her türlü bitkisel üretim yapılan tarlada kendi dron operatörlerimizle beraber bu ilaçlamaları gerçekleştireceğiz” dedi.