Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Sinem KarakayaAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı gerçekleştirildi.Programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Osman Toprakçı, Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre ve İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk ile İl Çocuk Hakları Komitesi...

A+A-

Sinem Karakaya

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Osman Toprakçı, Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre ve İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk ile İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar katıldı.

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından kabul görerek, 20 Kasım tarihlerinde farkındalık yaratmak için kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Atatürk Anıtı’na Muğla Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“HER ÇOCUĞUN YAŞI, CİNSİYETİ, IRKI NE OLURSA OLSUN HAKLARI VARDIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çocuk Hakları Merkez Komite üyesi Melike İnan, “Çocuk haklarını kısaca tanımlamak istersek, çocukların yaşam hakkı demektir. Her çocuğun yaşı, cinsiyeti, ırkı ne olursa olsun hakları vardır. Bu haklar her zaman çocuğun çıkarına olarak tanımlanmıştır. Her ülkenin en önemli değeri çocuklardır. Çünkü yarınları inşa ederek ve geleceği sağlayacak olan onlardır. Bu sebeple çocuklara armağan edilmiş Dünya Çocuk Hakları Günü büyük bir anlam ve önem teşkil etmektedir. Bütün çocuklar eşit haklara sahiptir. Her çocuğun ayrım gözetmeksizin yaşama, gelişme, kendisi ile ilgili süreçlere katılarak görüş bildirme ve üstün yararına uygun davranılmasını isteme hakkı vardır. Çocuklar yarının büyükleridir.  Bu vatanın çocukları olarak, dünden bugüne bize emanet edilen vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ilk günkü bağımsızlık ruhuyla geleceğe taşımak biz çocukların en temel görevidir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Eğer ki gülüyorsa çocuklar, uzanmışsa şefkatli eller, o minik ellere güneş daha çok ısıtacak yarınlar daha aydınlık olacak. 20 Kasım Dünya çocuk Hakları Günümüz kutlu olsun” dedi.

Dünya Çocuk Hakları Günü, 1989 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler tarafından kabul görmesinin ardından 20 Kasım tarihinde farkındalık yaratmak için kutlanmaktadır. 193 ülke tarafından onaylanan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, kanunen çocukların sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma gibi hakların tanımlanmasına olanak sağlamaktadır.

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.