Dünya Prematüre Günü unutulmadı

Dünya Prematüre Günü unutulmadı

Her yıl 17 Kasım tarihinde kutlanan Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Muğla Yücelen Hastanesi minik bebeklerin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında farkındalık yaratmak üzere kutlama yaptı.Sinem Karakaya17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle minik bebeklerin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında farkındalık yaratmak üzere Muğla Yücelen Hastanesi'nde  “Dünya Prematüre Günü” kutlandı.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları...

A+A-

Her yıl 17 Kasım tarihinde kutlanan Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Muğla Yücelen Hastanesi minik bebeklerin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında farkındalık yaratmak üzere kutlama yaptı.

Sinem Karakaya

17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle minik bebeklerin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında farkındalık yaratmak üzere Muğla Yücelen Hastanesi'nde  “Dünya Prematüre Günü” kutlandı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Günal, “ Prematüre bebekler ‘Erken Doğan Aceleci Bebekler’ olarak adlandırılmaktadır” dedi.

Dr. Günal, bu bebeklerin tüm organlarında gerilik söz konusu olduğunu ve maksimum gözlem, minimum dokunma gerektirdiğini ifade ederek, bu bebeklere özveri, sevgi ve sabır ile bakımın yapılması gerektiğini, hiçbir kuvözün anne karnı olmadığını ancak 23. haftadan sonra doğan bebeklerin yaşatılabildiğini söyledi.

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.