EKOLOJİK MÜCADELE KOMİTESİNE KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEDEN ENGEL

EKOLOJİK MÜCADELE KOMİTESİNE KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEDEN ENGEL

Marmaris Kent Konseyi orman yangınları sonrasında Marmaris’e yönelen ekolojik saldırılarla mücadele etmek için, kentte faaliyet gösteren tüm siyasi partilere davet gönderdi ve katılımcı partilerle birlikte Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’ni oluşturuldu.Komite 15 Nisan tarihinde Marmaris yaşayanlarına dayanışma çağrısı yaptı. Toplantıya katılan yerel halk, yaşam alanlarıyla ilgili kararların parçası olmak ve bu kararlarda sözünü söyleyebilmek...

A+A-

Marmaris Kent Konseyi orman yangınları sonrasında Marmaris’e yönelen ekolojik saldırılarla mücadele etmek için, kentte faaliyet gösteren tüm siyasi partilere davet gönderdi ve katılımcı partilerle birlikte Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’ni oluşturuldu.

Komite 15 Nisan tarihinde Marmaris yaşayanlarına dayanışma çağrısı yaptı. Toplantıya katılan yerel halk, yaşam alanlarıyla ilgili kararların parçası olmak ve bu kararlarda sözünü söyleyebilmek amacıyla “Çevre Meclisini” kurdu.

Meclis, halkın ekolojik saldırılardan bilgi alma hakkı olduğu gerçeğini merkeze koyarak kurum yetkililerini göreve davet edeceği bir imza kampanyası yapma kararı aldı. Bu amaçla 19 Nisan 2022 tarihinde Atatürk Meydanı’nda imza standı açtı.

“ORTAK HAREKET ETMESİ KAYGI VERİCİ”

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Çevre Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, açılan imza standının Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi tarafından engellendiği öne sürüldü.

“İMZA KAMPANYASININ SÜRDÜRÜLMESİNİ ENGELLEDİ”

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Çevre Meclisi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik hak kullanımlarının en güzel örneklerinden olan imza kampanyasına Marmarisliler yoğun ilgi gösterdi. Ancak akşam saatlerinde gerekçe göstermeksizin ve yazılı belge sunulmaksızın Marmaris Kaymakamlığı imza kampanyasının sürdürülmesini engelledi ve emniyet güçlerince stant çalışması sonlandırıldı. Halkın demokratik girişiminin önlenmesinde Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortak hareket etmesi kaygı verici, üzücü ve kabul edilemez bir tutumdur. Çevre Meclisi yarın aynı yerde, aynı demokratik hak kullanımına devam edecek ve Marmarisli yurttaşların ekolojik saldırılardan haberinin olması, dayanışma ile kenti koruması için elinden geleni yapacaktır.”

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.