El emeğiyle çocuklara gelecek oluyor

El emeğiyle çocuklara gelecek oluyor

Neval Çolak ArslanMuğla’nın Menteşe İlçesi’nde iş yeri sahibi Ferhan Hacıkerimoğlu (55) el yapımı rüya kapanlarının satışından elde ettiği gelir ile Türkiye’de kurulan ilk amatör kadın futbol kulübü olan Dostluk Spor Kulübü’nde maddi durumu olmayan yetenekli sporculara destek oluyor.Ferhan Hacıkerimoğlu, eşinin de başkanı olduğu spor kulübüne, yaklaşık 12 yıldır maddi ve manevi desteğini esirmediğini dile getirerek, “Çocuklarımın...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde iş yeri sahibi Ferhan Hacıkerimoğlu (55) el yapımı rüya kapanlarının satışından elde ettiği gelir ile Türkiye’de kurulan ilk amatör kadın futbol kulübü olan Dostluk Spor Kulübü’nde maddi durumu olmayan yetenekli sporculara destek oluyor.

Ferhan Hacıkerimoğlu, eşinin de başkanı olduğu spor kulübüne, yaklaşık 12 yıldır maddi ve manevi desteğini esirmediğini dile getirerek, “Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Her çocuk şanslı doğmuyor. Elimden geldiğince her daim onların yanında olacağım” diye konuştu.

Kızıyla birlikte yaptığı el yapımı rüya kapanlarından elde ettikleri geliri Dostluk Spor Kulübü’ne destek veren Ferhan Hacıkerimoğlu, çocuklardan tek isteğinin çok çalışmaları ve sporu bırakmamaları olduğunu kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUM”

7 sene önce Akyaka’ya yerleştiklerini söyleyen, Hacıkerimoğlu, “1997 yılından beri her yaz Akyaka’ya geliyorduk. 7 yıldır kış aylarını da burada geçirmeye başladık. Temelli Akyaka’ya yerleştik diyebiliriz. Eşim İstanbul Dostluk Spor Kulübü’nün başkanı. Kızım da yıllarca spor kulübünde oynadı. Kulüp yetenekli çocukları ücretsiz alıyor. Kulüpteki çalışmalar için belli bir marka eşofmana, spor ayakkabısına ihtiyaçları var. Bir kulübe de mensup oldukları için takım giyinmek durumundalar. Her çocuk şanslı olmuyor. İçlerinde maddi durumu kötü olan çocuklarımız var. Maddi durumu kötü olan ve gerçekten yetenekli olan çocukları asla yalnız bırakmıyorum. Eşim, kızım ve ben elimizden ne gelirse fazlasını yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hayatını kaybeden eski Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın da evinin önünde tezgah açmasına izin verdiğini belirten Hacıkerimoğlu, “Rahmetli başkanımız evinin önünde Dostluk Spor Standı kurulmasına izin vererek, kulübümüze katkı sağlamıştı” dedi.

“YETENEKLİ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILSIN”

Sporculardan tek isteğinin çalışmaları ve sporu asla bırakmamaları olduğunu dile getiren Hacıkerimoğlu, “Kızım dizinden bir sıkıntı yaşadığı için basketbolu bırakmak zorunda kaldı ama sporu bırakmadı. Çocuklarımız sporu bırakmasınlar. Yetenekli çocuklara sahip çıkılsın, destek verilsin” dedi.

Muğlalıların şanslı olduğunu ifade eden Hacıkerimoğlu, “Ankara’ya, İstanbul’a kıyasla yedikleri sebzeler, meyveler daha doğal ve daha sağlıklı. Dileyebildikleri zaman temiz havada yürüyüş imkânları var. Yaz mevsiminde sürekli yüzebiliyorlar. Spor kadar güzel bir şey yok. Burada da bu kadar güzel imkânlar varken, ihmal etmesinler” diye konuştu.

“SARILMA HER ŞEYE BEDEL”

Etsy, Trendyol , Mağaza’da da satışlara başladığını dile getiren Hacıkerimoğlu, “Pinterest üzerinden bağlanılıyor. Satıştan sonra para hesaba düştüğü an direk spor kulübüne aktarıyorum. Çok mutlu oluyorum ve çok keyif alıyorum. Hem erkek hem de kız takımlarının bütün kamplarına kulüp annesi olarak giderim. O kadar keyifli ki onlarla olmak, onlarla vakit geçirmek, onları izlemek bana mutluluk veriyor. Birilerine destek olmak, o çocukları mutlu etmek, mutluluk verici. İstanbul’a gittiğim zaman bana öyle bir sarılıyorlar ki bu duyguyu size inanın anlatamam. O sarılma ve teşekkür her şeye bedel” diye konuştu.

“BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Hacıkerimoğlu’nun eşi, Dostluk Spor Kulübü Başkanı Yunus Hacıkerimoğlu kulübe kızı sayesinde başladığını belirterek, “Ara sıra kulübe gidip geldikçe, kulübün çok çok noksanları olduğunu gördüm. Sorunları çözme aşamasında gerek siyasi gerekse yerel yönetimleri alanlarında çocuklarımıza elimden ne geliyorsa yaptım” dedi.

“AMACIMIZ ASLA TİCARİ DEĞİL”

Spor kulübünü açma sebeplerinin bazı kulüpler gibi ticari amaç gütmediğini dile getiren Yunus Hacıkerimoğlu, “ Dostluk Spor Kulübü’nü diğer spor kulüplerinden ayıran özellik ticari amaç gütmemesidir. Amacımız asla bu olmadı. Ne kadar çocuğu yetiştirebiliriz sadece buna bakıyoruz. Yüzme, basketbol, mini basketbol, voleybol, tenis, badminton, jimnastik, temel spor beceri eğitimleri dallarında spor branşları var. Maddi durumu kötü olan yetenekli çocuklarımızın aidatlarını ve tüm ihtiyaçlarını kulüp ile birlikte biz karşılıyoruz. Eşim ve kızımın da destek vermeleri beni gururlandırıyor. Eşim, çocuklarım ve Dostluk Spor Kulübü olarak, biz kocaman bir aileyiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.