Emek Benim Kadın Derneği: “Sivil Toplum Susturulamaz”

Emek Benim Kadın Derneği: “Sivil Toplum Susturulamaz”

Sinan BoyacıMuğla Emek Benim Kadın Derneği, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” hakkında açıklama yaparak, teklifin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Dernek Başkanı Nahide Uçar, “Sivil Toplum Susturulamaz” dedi.Muğla Emek Benim Kadın Derneği  Başkanı Nahide Uçar, “Geçtiğimiz hafta TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen, 6 kanunda değişiklik...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla Emek Benim Kadın Derneği, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” hakkında açıklama yaparak, teklifin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Dernek Başkanı Nahide Uçar, “Sivil Toplum Susturulamaz” dedi.

Muğla Emek Benim Kadın Derneği  Başkanı Nahide Uçar, “Geçtiğimiz hafta TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen, 6 kanunda değişiklik öngören 43 maddelik “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanıyor. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan hazırlanan yasa teklifine ilişkin Türkiye’nin her yerinden çok çeşitli alanlarda çalışan 508 sivil toplum örgütünün talebi tekliften dernekler, vakıflar ve yardım toplama ile ilgili maddelerin geri çekilmesi. Çünkü teklifin aynen yasalaşması durumunda, başta insan hakları dernekleri olmak üzere, kadın hakları, mülteci hakları, çocuk-gençlik hakları ve LGBTİ+ hakları alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıflar, çeşitli hukuk dernekleri, sosyal mücadele yürüten dernekler ile sosyal yardım için fon kaynakları kullanan dernekleri, hemşeri dernekleri, spor kulüpleri, farklı inanç gruplarının dernek ve vakıflarının tümü tek imza ile kapatılma riskiyle karşılaşacak, bu konuda açılacak idari davalar yıllarca süreceği için pratikte “hızlı kapatma” prosedürü yaratılmış olacaktır. Bu sebeple 508 sivil toplum örgütünün ortak talebini Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi grup başkan vekilleri ile Deva Partisi Milletvekiline ilettik. Temel itiraz sebeplerini belirttiğimiz tekliften dernekler, vakıflar ve yardım toplama ile ilgili maddelerinin geri çekilmesini 508 sivil toplum örgütü olarak yineliyoruz. Teklif geri çekilsin. Sivil toplum susturulamaz” dedi.

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.