Engellilerin devlet memurluğu alım kura tarihi belli oldu

Engellilerin devlet memurluğu alım kura tarihi belli oldu

Engellilerin devlet memurluğuna alınmalarında  kura başvuruları 18 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Sİnan Boyacı7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca yapılacak kura usulüyle yerleştirmeler için başvurular 18 Kasım 2020 tarihinde başlayacak, 30 Kasım 2020 tarihinde sona ereceği...

A+A-

Engellilerin devlet memurluğuna alınmalarında  kura başvuruları 18 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 

Sİnan Boyacı

7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca yapılacak kura usulüyle yerleştirmeler için başvurular 18 Kasım 2020 tarihinde başlayacak, 30 Kasım 2020 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, Özel eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi doldurulup, aday başvuru tarihleri içerinde bu belge ile birlikte ÖSYM başvuru merkezine başvuruda bulunması gerekiyor.

2018 yılında yapılan kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli olacak.

2018-EKPSS'ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri takdirde 2020-EKPSS/Kura başvurularını yapabilecek. Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS puanı veya kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla tercih yapamayacağından yerleşen adayların bu durumlarını göz önünde bulundurarak 2020 başvurularını yapmaları gerekiyor.      

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgileri ile kura için gereken engel grubuna ilişkin bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını, ÖSYM'nin internet adresinden

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde EKPSS için gereken engel grubu bilgisi doğru ve geçerli olan ancak, fotoğraf veya eğitim bilgisi nedeniyle başvurusunu bir başvuru merkezinden yapması gereken adayların yeniden Ön Kabul Ve Taahhüt Beyanı Belgesi alması gerekiyor.

Kura başvurularının başladığı ilk gün itibari ile 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecek.

18 yaşını tamamlamamış adayların başvurusunda, kadrolara atana bilinmesi için 18 yaş şartının tercihlerin yapılacağı son başvuru tarihinden önce tamamlanmış olması gerektiği bilgisi verilerek adayın başvurusu alınacak.

Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.