Esnafa şimdide “park” engeli

Esnafa şimdide “park” engeli

Neval Çolak ArslanMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı İsmet Çatak caddesinde araçların çift park etmesinden şikâyetçi olan esnaflar, biten yol çalışmasının ardından duba ve şerit çalışmasının da biran önce yapılmasını talep etti.Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa şimdide park engeli geldi.“DUBA İSTİYORUZ”“Bütün yolların bitmesini bekleyemem ben” diyerek mağduriyetini dile getiren esnaf Humayun Selim, “Malum esnafız...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı İsmet Çatak caddesinde araçların çift park etmesinden şikâyetçi olan esnaflar, biten yol çalışmasının ardından duba ve şerit çalışmasının da biran önce yapılmasını talep etti.

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa şimdide park engeli geldi.

“DUBA İSTİYORUZ”

“Bütün yolların bitmesini bekleyemem ben” diyerek mağduriyetini dile getiren esnaf Humayun Selim, “Malum esnafız ve bu süreçte işler kesat. Üstüne bir de herkes aracını dükkânlarımızın önüne park ediyor. Uzun süre gelmiyorlar. Bazen arıyoruz gelip arabasını alanlar oluyor. Bu durum ne zamana kadar sürecek? İyi, güzel yolları yaptılar ama duba yok. Hemen çözüm bulmaları lazım. Ara yolları yapıyorlar ama biten yolların dubalarını diksinler lütfen. Çünkü biz esnaf olarak, zaten çok zor durumdayız. Üzerine de bir de bu eklenince ekstra zorluk oluyor. Burası pazara, bankalara çok yakın. Kimin çarşıda işi varsa, park yeri olmuş burası. Bırakıp, kaçıyorlar. İnşallah en kısa zamanda hal olur” diye konuştu.

Dükkânına mal geldiğinde park yeri olmadığı için sürekli problem yaşadıklarını belirten Arife Güneş ise, “Dubaların olmamasından dolayı şikâyetçiyiz. Duba olsaydı araçlar buraya park edilemeyecekti. Biz rahat mal indirecektik ve dükkânlarımızın önü kapanmayacaktı. İşletmemiz Pazar yerine çok yakın. Pazara gelen birçok insan aracını dükkânlarımızın önüne park ediyor. Sürekli araç trafiği var. Zaten sokaklar dar. Yolu yaptılar sağ olsunlar ama duba yok kendi dükkânımızın önüne aracımızı park edemiyoruz. Bu yolda sürekli bir sorun yaşanıyor. Yol bildiğiniz otopark oldu” dedi.

Dükkânlarının önlerine araç park etmemesi için tabureler koyduklarını söyleyen Nihal Kara, “Pazar sokağı olduğu için özellikle Perşembe günlerinde pazara gelen vatandaşlar dükkânımızın önüne araçlarını park ediyorlar. Yollar yapıldı ama duba yok. Biz kendimizce çözüm bulduk. Dükkânlarımızdaki tabureleri çıkarıp, araçlar park edilmesin diye diziyoruz. Dubalar için yolların tamamen bitmesini mi bekleyeceğiz? Pandemi sürecinde esnafın hali zaten ortada. Giyim sektörü tamamen bitti. Tek umudumuz düğün mevsiminin açılması. Biran önce dubaların koyulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.