“Evde kal satranç oyna” etkinliği yapıldı

“Evde kal satranç oyna” etkinliği yapıldı

Sinem KarakayaSalgın nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarında, Muğla’da öğrenciler evlerinde aileleriyle birlikte hayatı eve sığdırmaya devam ediyor. Öğrencilerin evde aileleriyle birlikte güzel aktiviteler yaparak nitelikli zaman geçirmelerini hedefleyen, “Muğla Evde Kal” etkinlikleri, her hafta içeriğine bir yenisini dâhil ediyor.Kitap okuma başta olmak üzere spor, müzik, masal anlatma etkinlikleri devam ederken bu hafta...

A+A-

Sinem Karakaya

Salgın nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarında, Muğla’da öğrenciler evlerinde aileleriyle birlikte hayatı eve sığdırmaya devam ediyor. Öğrencilerin evde aileleriyle birlikte güzel aktiviteler yaparak nitelikli zaman geçirmelerini hedefleyen, “Muğla Evde Kal” etkinlikleri, her hafta içeriğine bir yenisini dâhil ediyor.

Kitap okuma başta olmak üzere spor, müzik, masal anlatma etkinlikleri devam ederken bu hafta sonu Muğla Evde Kal’ın ana temasında satranç vardı. “Muğla evde kal satranç oyna” hastagi ile paylaşılan etkinliklerde, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri aile fertleriyle satranç oynayarak bol bol beyin jimnastiği yaptı.

Kimi evlerde anne babalar çocuklarından satranç öğrendi, kimi evlerde turnuvalar yapıldı. Yürütülen bu etkinliğe Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da sosyal medya üzerinden destek verdi. Gülkız Tülay Muğla satranç etkinliklerini sosyal medya hesabında paylaşırken, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

“Muğla Evde Kal” etkinlikleriyle öğrencilerin bilişsel, fiziksel, ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı, aile içi iletişimi güçlendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “ Evde öğrencilerimizin aileleriyle bir arada nitelikli vakit geçirdiklerini görünce kendi çocukluk yıllarım geliyor aklıma. Annemin bizlere okuma saati düzenlemesi, benim kardeşlerime okuduğum hikâyeler, babamla oynadığımız satranç oyunları hafızamda gün gibi tazedir. Benim bugünlere gelmemde ailemle birlikte paylaştığım bu değerli anların katkısı büyüktür. Bu bağlamda, yapılan bu etkinlileri son derece önemsiyorum” dedi.

Satrancın her evde oynanması gereken önemli bir akıl oyunu olduğunu belirten İl Müdürü Töre, “Satranç, çocukların problem çözme becerisini, zekâlarını, hayal güçlerini, şekil ve uzay bilgilerini, analiz ve sentez yapma, planlama, kavrama yeteneklerini güçlendiriyor, akademik başarılarını destekliyor. Böylesine faydalı bir oyunu, çocuklarımızın evde kaldıkları bu süreçte aileleriyle birlikte oynaması onları ekran bağımlılığından da uzaklaştıracağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.